@article { author = {Babakhani Lashkan, Aria and Rezaei, Masoud and Rezaei, Karamatollah and Seifabadi, Seyed Jafar}, title = {The Application of Sargassum (Sargassum angustifolium) Extract as a Natural Antioxidant in Chilled Storage of Minced Kilka (Cultiventrisclupeonella)}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {1-13}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35459}, abstract = {The present study examined the utilisation of seaweed extract as a source of natural antioxidantsfor retarding lipid oxidation in minced Kilka. The Kilka mince with two different concentrations(300 ppm and 600 ppm) of water extract obtained by microwave, one control sample with noadded extracts and one control sample with added vitamin C were prepared. The samples werestored at refrigerator (4º C) for 8 days. The measurement were undertaken at 0, 2, 4, 6 and 8days from the beginign of the experiment. The mince that containd the extract with 300 ppmconcentrate was found to be very effective in retarding lipid oxidation as it resulted in lowlevels of peroxide value (PV), tiobarbitoric acid (TBA), free fatty acids (FFA) and changeedthe fatty acids. Results showed that this alga is suitable to be used as a natural antioxidant.}, keywords = {extraction,Natural Antioxidant,Lipid oxidation,Kilka,Seaweeds}, title_fa = {استفاده از عصارة جلبک قهوه‌ای سارگاسوم (Sargassum angustifolium) به‌منزلة آنتی‌اکسیدان در نگهداری گوشت چرخ‌شدة ماهی کیلکای معمولی (cultiventris Clupeonella) در یخچال}, abstract_fa = {تحقیق حاضر به منظور بررسی امکان استفاده از عصاره‌های جلبکی، به‌منزلة آنتی‌اکسیدان‏های طبیعی، در گوشت چرخ‌شدة ماهی کیلکای معمولی انجام شد. گوشت چرخ‌شده شامل تیمارهایی با دو غلظت (ppm300 و ppm 600) از عصاره‌های آبی استخراج‌شده با مایکروویو و یک تیمار حاوی 5/0 درصد اسید اسکوربیک و یک تیمار شاهد بدون استفاده از هیچ افزودنی بود. نمونه‌ها برای مدت 8 روز در دمای یخچال (4 درجة سلسیوس) نگهداری شدند و نمونه‌برداری در روزهای صفر، 2، 4، 6 و 8 انجام شد. نتایج میزان پراکسید1، اسیدهای چرب آزاد2، تیوباربیتوریک اسید3 و ترکیب اسیدهای چرب نمونه‌ها نشان داد که نمونه‌های حاوی عصارة جلبکی و غلظت ppm300 به فساد اکسیداسیونی کمتری نسبت به سایر تیمارها دچار شدند (P<0.05). نتایج نشان داد که این جلبک گونة مناسبی برای استفاده به‌منزلة نگهدارندة طبیعی است.}, keywords_fa = {جلبک‌های دریایی,استخراج,آنتی‌اکسیدان‏های طبیعی,اکسیداسیون چربی,ماهی کیلکا}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35459.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35459_cc4dba1449aa68b2a58673ca5d36bcca.pdf} } @article { author = {Haji Safarali, Mahsa and Moini, Sohrab and Khoshkhoo, Zhaleh and Karami, Babak}, title = {Determination of Shelf Life and Identification of Fatty Acids in Anzaly Lagoon’s Pike}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {15-26}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35460}, abstract = {In this research chemical composition of fillet of Anzaly Lagoon´s Pike and their changeswere investigated during 120 days of frozen storage at (-20°C). The percentage of changesof the proximate composition over the analysis period for moisture was from 77.61±0.06 to76.57±0.01, for ash was from 1.30±0.00 to 1.37±0.01, for bprotein was from 19.21±0.01 to17.19±0.03 and for fat was from 2.29±0.01 to 0.98±0.00. Thirty fatty acids were indentified,i.e. 12 SFA, 6 MUFA and 12 PUFA. The percentage changes of fatty acids for SFA was from22.94 to 27.83, for MUFA was from 22.61 to 31.35, for PUFA was from 51.16 to 34.96, forΣUFA was from 73.75 to 66.31. This investigation on fatty acids of frozen Pike has shown thatthe percentage of n-3 and n-6 fatty acids has changed from 33.49 to 20.16 and from 17.85 to14.80, respectively. All changes were statistically significant. The TVB-N and P.V as chemicaldeteriorative indices increased from 6.27±0.02 to 14.25±0.00 mg/100g and from 0.18±0.00 to1.44±0.00 meq O2/kg, respectively.}, keywords = {Anzaly lagoon,chemical composition,Esox lucius,Fatty acids}, title_fa = {تعیین زمان ماندگاری و شناسایی اسیدهای چرب در اردک‌ماهی تالاب انزلی}, abstract_fa = {در این تحقیق ترکیب‏های شیمیایی و تغییرات آنها در فیلة اردک‌ماهی تالاب انزلی1 به مدت 120 روز نگهداری در سردخانة 20- درجة سانتی‏گراد شناسایی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که درصد تغییرها در ترکیب شیمیایی به شرح زیر است: رطوبت 06/0±61/77 به 01/0±57/76، خاکستر 00/0±30/1 به 01/0±37/1، پروتئین 01/0±21/19 به 03/0±19/17 و چربی 01/0±29/2 به 00/0±98/0. به وسیلة دستگاه گاز کروماتوگرافی تعداد 30 اسید چرب در فیلة اردک‌ماهی تالاب انزلی شناسایی شد که شامل 12 اسید چرب اشباع2، 6 اسید چرب غیراشباع مونوئن3 و 12 اسید چرب غیراشباع پلی‌ئن4 است. درصد تغییرها در اسید‏های چرب در زمان انبارداری شامل  SFA94/22 به 83/27، MUFA 61/22 به 35/31،  PUFA16/51 به 96/34 و ΣUFA5 75/73 به 31/66 بود؛ از طرف دیگر، درصد تغییر‏ها در مقدار امگا-3 6 و امگا-6 7 به ترتیب 49/33 به 16/20 و 85/17 به 80/14 اندازه‌گیری شد. از نظر آماری همة نتایج در سطح 5 درصد معنی‌دارند. مقدار مجموع بازهای فرار8 و پراکسید9، به‌منزلة نشان‌گرهای اندیس فساد، در مدت انبارداری افزایش داشتند و مقدار این افزایش به ترتیب برای TVB-N از 02/0±27/6 به 00/0±25/14 میلی‏گرم ازت در 100 گرم و برای پراکسید از 00/0±18/0 به 00/0±44/1 میلی اکی‌والان بر کیلوگرم شد.}, keywords_fa = {اردک‌ماهی تالاب انزلی Esox lucius,ترکیب‏های شیمیایی,اسیدهای چرب}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35460.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35460_69e102622f619ae43606d921e9f66008.pdf} } @article { author = {Hosseini, Seid Vali and Taheri, Ali and Oujifard, Amin}, title = {Effect of Gamma Radiation on the Microbial Characteristics of Golden Gray Mullet (Lizaaurata) Fillet during Chilled Storage (4°C)}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {27-39}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35461}, abstract = {Golden gray mullet (Lizaaurata) is one of the valuable fishes inhabited in Caspian Sea, whichis captured in large volumes in northern parts of Iran. However, similar to other fishes, Goldengray mullet is susceptible to bacterial spoilage and the quality of the fish will be degradedduring the storage time. Therefore, the purpose of the present study was to investigate theeffects of gamma radiation, as a non-thermal fish processing method, on the microbiologicalproperties and shelf-life extension of Golden gray mullet fillets during chilled storage (4°C).Experimental fish were filleted, irradiated at different doses (0, 1, 2, 3 and 5 kGy) and thenstored in refrigerator for 35 days. Microbial quality changes were evaluated by enumeration oftotal viable count (TVC), Pseudomonas, Lactic acid bacteria (LAB), H2S producing bacteriaand Enterobacteriaceae over the experimental period on the day of 1, 5, 10, 15, 20, 25, 30and 35. The results obtained from this study showed that the shelf life of Golden gray mulletstored at the refrigeration temperature, as determined by overall microbial load, is 10 days fornon-irradiated Golden gray mullet. However, samples treated with gamma irradiation showedbetter quality during storage. The results revealed that radiation at a high dose (5 kGy) wasinhibited the growth of microorganisms, and irradiation at a medium dose of 3 kGy couldbe used to control the microbial load indices of Golden gray mullet for up to 35 days at therefrigeration temperature without adverse effects on the fish quality and acceptability.}, keywords = {gamma ray,golden gray mullet (Lizaaurata),Microbial Quality,shelf-life}, title_fa = {بررسی تأثیر پرتودهی با اشعة گاما در بار میکروبی فیلۀ ماهی کفال طلایی (Liza aurata) طی دورۀ نگهداری در یخچال (°C 4+)}, abstract_fa = {ماهی کفال طلایی (Liza aurata) از جمله ماهیان با ارزش غذایی و اقتصادی دریای خزر است که در استان‌های شمالی ایران به مقدار زیاد صید می‌شود، اما همانند سایر ماهیان در برابر عوامل فساد، به‌ویژه فساد باکتریایی، آسیب‌پذیر است. در این پژوهش کارایی تکنیک پرتودهی با اشعة گاما، به‌منزلة یکی از روش‌های غیر حرارتی فرآوری آبزیان، در کاهش بار باکتریایی و افزایش مدت ماندگاری فیلۀ ماهی کفال طلایی طی 35 روز نگهداری در یخچال (°C 4+) بررسی می‌شود. نمونه‌ها با دُزهای مختلف اشعة گاما (دُزهای 0 (شاهد)، 1، 2، 3، و 5 کیلوگری) پرتودهی شدند و سپس، طی 35 روز نگهداری در یخچال و در فواصل زمانی (تازه) 1، 5، 10، 15، 20، 25، 30، و 35 روز مورد آزمایشات میکروبی (شامل اندازه‌گیری بار باکتریایی کل، سودوموناس‌ها، باکتری‌های تولیدکنندۀ اسید لاکتیک، باکتری‌های تولیدکنندۀ گاز H2S، و انتروباکتریاسه) قرار گرفتند. نتایج آنالیز عوامل میکروبی گوناگون نشان داد که فیلۀ ماهی کفال طلایی بدون مواجهه با اشعة گاما (شاهد) به مدت 10 روز قابلیت مصرف دارد، اما زمانی که در معرض اشعة گاما قرار گیرد، قابلیت ماندگاری آن برای مصرف‌کنندگان افزایش می‌یابد (P<0.05) که میزان آن به شدت دُز به‌کار رفته بستگی دارد. نتایج نشان داد که از بین دُزهای مورد استفاده دُز 3 کیلوگری برای کاهش بار باکتریایی و افزایش مدت نگهداری فیلۀ ماهی کفال طلایی در دمای یخچال بهترین نتیجه را به‌دنبال داشته است و بنابراین، استفاده از آن برای حصول به منظور فوق در فیلۀ ماهی کفال طلایی در شرایط یخچال پیشنهاد می‌شود.}, keywords_fa = {ماهی کفال طلایی,اشعة گاما,کیفیت میکروبی,مدت ماندگاری}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35461.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35461_aca5f8655aa75a2fcf2a746cc62ebd9a.pdf} } @article { author = {Rahmani, Hossein and Janikhalili, Khosrow and Anvarifai, Hossein}, title = {Biodiversity of Fishes in Tajan River (Mazandaran Province)}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {41-48}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35462}, abstract = {Diversity, abundance and distribution of fishes in Tajan River were studied from March 2008 toJuly 2009. Tow sampling stations were selected along the River in up and down of the ShahidRajaii Dam. A total of 2996 specimens were caught using electrofishing. The specimens werebelonged to 9 species from 4 families: Capoeta capoeta gracilis, Alburnoides bipunctatus,Barbus mursa, Barbus lacerta, Luciobarbus capito, Squalius cephalus, Cobitis taenia,Paracobitis malapteruraandNeogobius fluviatilis. The results showed that species diversityand richness index coefficients of the upstream station of the dam were lower than those ofthe downstream station (P<0.05), but there were no significant differences in dominance andsimilarity indices between the two stations. The present study indicates that the dam, as ahuman-made construction, has influenced the fish diversity in up- and down-stream of theriver.}, keywords = {abundance,Distribution,species Diversity of Fishes,Tajan river}, title_fa = {تنوع زیستی ماهیان در رودخانة تجن ساری (استان مازندران)}, abstract_fa = {برای بررسی فراوانی، پراکنش و تنوع گونه‏ای ماهیان رودخانة تجن در استان مازندران، از فروردین 1387 تا تیر 1388، به طور فصلی نمونه‌برداری شد. در مجموع 2996 قطعه ماهی از 2 ایستگاه در رودخانة تجن در بالادست و پایین سد شهید رجایی به وسیلة دستگاه الکتروشوکر صید شدند که شامل گونه‏های سیاه ماهی (Capoeta capoeta)، خیاطه (Alburnoides eichwaldi)، زردک قلمی (Luciobarbus mursa)، سس ماهی سرگنده (Barbus lacerta)، اورنج (Luciobarbus capito)، ماهی سفید رودخانه‏ای (Squalius cephalus)، سگ ماهی جویباری خاردار (Cobitis cf. taenia)، سگ ماهی جویباری تاج‎دار (Paracobitis malapterura) و گاو ماهی شنی (Neogobius pallasi) بودند. بیشترین فراوانی ماهیان صیدشده در ایستگاه بالادست رودخانه در کل دوره مربوط به گونة سیاه ماهی و در ایستگاه پایین‌دست رودخانه مربوط به ماهی خیاطه بوده است. نتایج این تحقیق نشان داد که میانگین شاخص‏های تنوع گونه‏ای شانون و غنای گونه‏ای در پایین‌دست سد بیشتر بوده است (p<0.05)؛ در حالی که، شاخص‏های یکنواختی و غالبیت در 2 ایستگاه بالا و پایین سد تفاوت معنی‏داری نداشتند (p>0.05). نتایج این تحقیق نشان داد که سد، به‌منزلة یکی از عوامل فیزیکی و انسان‌ساخت، توانسته است در تنوع گونه‏ای ماهیان بالا و پایین رودخانه تأثیر بگذارد.}, keywords_fa = {تنوع گونه‏ای ماهیان,فراوانی,پراکنش,رودخانة تجن}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35462.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35462_fac5db4faf6ec6167ae5418bf336f3a2.pdf} } @article { author = {Rashidi Monfared, Samira and Mirvaghefi, Alireza and Farahmand, Hamid and Nematollahi, Mohamadali and Poorbakhsh, Seyed Ali and Ashtari, Abbas}, title = {Detection of Vertical Transmission of the Bacterium Streptococcus Agalactiae in Rainbow Trout (Oncorhynchus Mykiss) Brooders Using the PCR of the Gene Scpb}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {49-58}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35463}, abstract = {Streptococcus agalactiae (group B, GBS) is an important human and animal pathogen thatcauses invasive infection in fish. The present study aims to investigate the detection of verticaltransmission S. agalactiae using the PCR of the gene scpB in the ovarian tissues. A group of 48fishes were injected intramuscularly (i.m) with 0.5 ml bacterial suspension containing 3.5×107CFU/0.5 ml in normal saline, This group was compared with a control group of 48 fishesthatwere injected with 0.5 ml sterile saline. In this study kidney tissue, ovarian tissue and ovarianfluid were sampled from the fourth day after injection. DNA was extracted from both the directtissue and the bacteria isolated from the tissues, which were cultured in the BHI medium. Theextracted DNA was then used in the PCR. The PCR confirmed the existence of this bacteriumin 91.46% (44/48) and 68.75% (34/48) of the kidney and the ovarian tissues, respectively,and 95.83% (46/48) and 87.5% (42/48) of bacteria isolated from the kidney and the ovariantissue cultures, respectively. The presence of S. agalactiaein rainbow trout ovarian tissue wasconfirmed by PCR and sequencing that can be the evidence for vertical transmission of thisbacterium in rainbow trout brood stock.}, keywords = {Oncorhynchus mykiss,PCR,scpB gene,Streptococcus agalactiae,vertical transmission}, title_fa = {تشخیص مولکولی باکتری Streptococcus agalactiae در تخمدان مولدین قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بر اساس واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) ژن scpB}, abstract_fa = {باکتری استرپتوکوکوس آگالاکتیه (group B, GBS) یکی از مهم‌ترین عوامل بیماری‌زا در ماهی، انسان و گاو است. در مطالعة حاضر امکان انتقال عمودی این باکتری با استفاده از PCR ژن ScpB در مولدین قزل‌آلای رنگین‌کمان بررسی شد. دو تیمار با جمعیت 48 عدد ماهی در هر تیمار، در نظر گرفته شد؛ به ماهیان تیمار اول باکتری استرپتوکوکوس آگالاکتیه با دز ml 5/0CFU/ 107×5/1 و به ماهیان تیمار شاهد، ml 5/0 نرمال سالین استریل، در عضلة زیر بالة پشتی تزریق شد. در این مطالعه نمونه‌برداری از بافت‌های کلیه، تخمدان و مایع تخمدانی از روز چهارم پس از تزریق صورت گرفت. استخراج DNA از نمونه‎های مذکور به دو صورت استخراج مستقیم از بافت و استخراج از محیط  Brain-Heart Infusionکه بافت در آن کشت داده شده بود، انجام شد. نمونه‌های استخراج‌شده به هر دو روش مورد تست PCR قرار گرفتند. نتایج PCR، DNA استخراج‌شده از بافت حضور باکتری را در(48/44) 46/91% بافت کلیة ماهیان و (48/34) 75/70% از بافت تخمدان ماهیان نشان داد که این نتایج در PCR، DNA استخراج‌شده از محیط کشت برای بافت‏های کلیه و تخمدان به ترتیب برابر (48/46) 83/95% و (48/42) 5/87% بود. نتایج جداسازی و توالی‎یابی حضور باکتری استرپتوکوکوس آگالاکتیه در بافت تخمدان را اثبات کرد.}, keywords_fa = {استرپتوکوکوس آگالاکتیه,PCR,ژن ScpB,قزل‌آلای رنگین‌کمان}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35463.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35463_a837cc55bbc178ba067adee5d5512057.pdf} } @article { author = {Abbasi, Fatemeh and Ghorbani, Rasul and Yelghi, Saeed and Hajimoradloo, Abdolmajid and Fazel, Abdolazim}, title = {Study of Some Growth Parameters of Spirlin (Alburnoides Eichwaldii), in Tilabad Stream of the Golestan Province}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {59-70}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35464}, abstract = {In this study, the distribution, abundance and some growth parameters of Spirlin, Alburnoideseichwaldii in the Tilabad stream in the Golestan province was studied over 2009-2010. A totalof 535 samples of Spirlins were collected by catching with Electroshocker. A total number of205 samples was analyzed and the rest of the specimens were released. Spirlin was found onlyin stations 1 and 2 (the Headstream and next station) while station 2 had the highest numberof summer Sprilin (0.889 # m-2). Catched fish were in three age-groups: 0, 1+, and 2+ yearsold with the longitudinal range of 25.34-110.16 mm. The exponential relationship betweenlength and weight in both sexes indicated negative allometric growth. Growth equation wasLt= 12.45(1-e-0.248(t+0.39)) and Lt= 11.66(1- e-0.281(t+0.39)) for females and males ofSpirlin, respectively. Apparently, Spirlinin in the Tialabad stream has no biotic suitability andfaces severe environmental stress.}, keywords = {age,Alburnoides eichwaldii,Distribution,growth Tilabad stream}, title_fa = {مطالعة برخی خصوصیات زیستی ماهی خیاطه (Alburnoides eichwaldii) در نهر تیل‌آباد، استان گلستان}, abstract_fa = {در این تحقیق پراکنش، فراوانی و برخی پارامترهای رشد ماهی خیاطه (Alburnoides eichwaldii)، در نهر تیل‌آباد استان گلستان، طی سال‌ 1388-1389 بررسی شد. تعداد 535 نمونه ماهی خیاطه با دستگاه الکتروشوکر صید و پس از زیست‌سنجی، تعداد 205 نمونه بررسی و بقیة نمونه‌ها رهاسازی شدند. در بررسی پراکنش، نمونه‌ها فقط در ایستگاه‌های 1 و 2 (سرچشمه و ایستگاه بعد از آن) صید شدند که بیشترین فراوانی ماهی در ایستگاه 2 در تابستان (889/0 قطعه ماهی در متر مربع) مشاهده شد. ماهیان صیدشده در 3 گروه سنی صفر ساله، یک ساله و دو ساله در دامنة طولی 34/25 - 16/110 میلی‌متر قرار داشتند. رابطة نمایی بین طول و وزن در هر دو جنس به صورت آلومتریک منفی بود. معادلة رشد برای جنس ماده ((39/0+ t)248/0-e-1) 45/12=Lt و برای جنس نر ((39/0+ t)281/0-e-1) 66/11=Lt، مقدار φ′ برای ماهی خیاطه در نهر تیل‌آباد برای جنس ماده 65/3 و برای جنس نر 64/3 محاسبه شد. مطابق با نتایج، ماهی خیاطه فقط در بخش‌های بالادست نهر یافت می‌شود و در فصول مختلف در بین ایستگاه‌های سرچشمه و ایستگاه پایین سرچشمه مهاجرت می‌کند. }, keywords_fa = {Alburnoides eichwaldii,نهر تیل‌آباد,ریخت‌سنجی,سن,رشد}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35464.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35464_0e03131df9237d3fbb01d7f91261930c.pdf} } @article { author = {Emadi Sheibani, Mina and Mojazi Amiri, Bagher and Khodabandeh, Saber}, title = {Effects of Starvation and Refeeding on Liver Structure of Caspian Salmon (Salmo trutta caspius, Kessler1877) Juvenile}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {71-80}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35465}, abstract = {The influence of starvation and refeeding on the structure of liver was studied in the juvenilesof Salmotrutta Caspius. 480 juveniles were stocked into 12 outdoor concrete tanks (40 fishper tank), with four levels of feeding: full-fed for 6 weeks, 3 weeks starved, full-starved for 6weeks and 3 weeks starved and 3 weeks fed. The liver was then removed from five individualstaken from each tank (5fish/tank, 3tank/treatment) fixed for 24 h in Bouin´s fixative. Thesamples were dehydrated through a graded series of ethanol solution up to 100% and xylene,embeded in paraffin, sectioned using microtome at 4μm thickness, stained using haematoxylinand eozin and examined using a Nikon light microscope. The results showed that the starvationinfluenced significantly the liver structure of the both starved groups as hepatocytes atrophyand reduction of their size (P< 0.05). Cytoplasm was deteriorated and sinus enlargement wasobserved in the liver of starved fish. In addition, 3-week refeeding could be effective on liverregeneration leading to hepatocytes hypertrophy and increase of their size to the same sizeof the control group. In conclusion, food deprivation and consumption of energy resourcescaused tissue damage in the liver structure of Salmo trutta, but refeeding and fulfillment ofenergy resources may recover tissue damage.}, keywords = {Liver,Salmo trutta caspius,refeeding,starvation,Structure}, title_fa = {بررسی تأثیرات گرسنگی و تغذیة مجدد در بافت کبد بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler, 1877)}, abstract_fa = {تأثیرات رژیم‌های غذایی گرسنگی و تغذیة مجدد، در تغییرات بافت کبد بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)، بررسی شد که در مرحلة پار (وزن متوسط g 1± 12) بودند و در 12 تانک بتنی (40 ماهی در هر تانک) در یک سیستم باز نگهداری می‌شدند. دوره‌های غذادهی شامل 6 هفته غذادهی کامل (شاهد)، 3 هفته گرسنگی، 6 هفته گرسنگی کامل و 3 هفته گرسنگی - 3 هفته غذادهی بود.در این آزمایش از 5 ماهی در هر تکرار (3 تکرار از هر تیمار) اندام کبد جدا و در محلول بوئن تثبیت شد. بافت‌های تثبیت‌شده آبگیری، شفاف‌سازی و پارافینه شدند و از آنها مقاطع میکروسکوپی 4 میکرونی تهیه شد و به روش هماتوکسیلین و ائوزین رنگ‌آمیزی سپس، به وسیلة میکروسکوپ نوری، عکس‌برداری و تفسیر شدند. دوره‌های گرسنگی باعث آتروفی هپاتوسیت‌ها و کاهش اندازة آنها (P<0.05)، افزایش فضاهای بین سلولی و فروریختن سیتوپلاسم در کبد شد. با تغذیة مجدد به مدت 3 هفته در بچه ماهیان، افزایش اندازة هپاتوسیت‌ها و ترمیم و بازسازی بافت کبد مشاهده شد. این پژوهش نشان داد که بچه ماهی آزاد دریای خزر در اثر محدودیت غذایی و مصرف ذخائر موجود در بافت کبد دچار آسیب‌های بافتی در این اندام می‌شود، اما در صورت تغذیة مجدد و بازسازی سطح ذخائر انرژی کبد قادر به جبران و ترمیم خسارات ناشی از گرسنگی است.}, keywords_fa = {گرسنگی,تغذیة مجدد,بافت‌شناسی,کبد,ماهی آزاد دریای خزر}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35465.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35465_eac5e0e43460c9f4f97948a85a914d17.pdf} } @article { author = {Fathi, Pejman and Ebrahimi, Eisa and Mirghafari, Norolah and Esmaeili, Alireza}, title = {The Assessment of Water Quality in Choghakhor Wetland Using BMWP and ASPT Indices}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {81-93}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35466}, abstract = {To investigate water qualityin the Choghakhor wetland using BMWP and ASPT methods, tenstations were selected. Samples were collected every 45 days from April 2010 to March 2011with 3 replicates at each station. The BMWP and ASPT were calculated after identification andcounting benthic specimens using the BMWP and ASPT score system. The average BMWPmeasured in various sites and sampling times indicate that the water qulity of the Choghakhorwetland is classified as bad condition. However the eighth site and the first stage of samplingwere found to be in the moderate quality class. Analysis of variance indicated a significantdifference between all stations and stages (P < 0.05). The ASPT index takes the water qualityof wetland in two pollution categories: moderate and severe. The ASPT index for differentstations and stages agrees with the BMWP index as they have a positive correlation at theconfidence level of 0.01.}, keywords = {ASPT,Bioindicator,BMWP,Choghakhor Wetland,Water quality}, title_fa = {ارزیابی کیفی آب تالاب چغاخور با استفاده از شاخص‌های BMWP و ASPT}, abstract_fa = {به منظور ارزیابی کیفیت آب تالاب چغاخور، با استفاده از شاخص‌های زیستی BMWP وASPT، تعداد 10 ایستگاه انتخاب و با 3 تکرار در هر ایستگاه، از اردیبهشت تا اسفند 1389، با تناوب 45 روز یک بار به نمونه‌برداری از بزرگ بی‌مهرگان کفزی بستر اقدام شد. پس از شناسایی و شمارش آنها، شاخص‌های BMWP و ASPT محاسبه شدند. نتایج محاسبة میانگین شاخص BMWP در ایستگاه‌های مورد مطالعه همچنین، مراحل مختلف نمونه‌برداری ضمن معنی‌داربودن (05/0>P) و (01/0>P)، کیفیت آب تالاب را در طبقة بد قرار داد. فقط ایستگاه 8 و مرحلة اول نمونه‌برداری از نظر این شاخص در طبقة متوسط قرار گرفت. شاخص ASPT نیز، ضمن نشان‌دادن اختلاف معنی‌دار بین ایستگاه‌ها و مراحل مختلف نمونه‌برداری (05/0>P)، کیفیت آب تالاب را در دو طبقة آلودگی متوسط و شدید قرار داد. شاخص‌های ASPT و BMWP، هم برای ایستگاه‌ها و هم برای مراحل مختلف نمونه‌برداری، دارای هم‌بستگی مثبت در سطح 01/0 بودند و یکدیگر را تأیید کردند. }, keywords_fa = {شاخص زیستی,تالاب چغاخور,BMWP,ASPT,کیفیت آب}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35466.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35466_7b99ab5bbd5d6a3e1816e65958f8c08a.pdf} } @article { author = {Keramat Amir Kalayi, Abdolsamad and Karimzadeh, Ghasem}, title = {A study on some morphological characteristics of common Kilka, Clupeonella cultriventris, during final stage of gonadal development}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {95-103}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35467}, abstract = {A larger proportion of energy intake for reproduction and also low food availability maydecrease the growth rate of other organs during the late stage of the gonadal development. Themain goal of this study is to examine the biological characteristics and organs growth pattern inClupeonella cultriventris during the late stages of gonad development. Samples were collectedby capturing 300-350 Kilka from a fishery area between Sari and Mahmod-Abad, every 2-3weeks over October 2008 to April 2009. The length parameters such as fork length, stomachand intestine length and weight parameters such as fish weight, intestine weight and ovaryweight were measured. The results showed that the slope of regression between weight andlength for females increases At the beginning of sampling period, ovary was quit small, butgrew up fast by the beginning of the reproduction and constituted a large part of the femalebody. The stomach and intestine grew faster than fish length over the study period. A reductionin length-growth of females indicates that greater energy was allocated to gonadal developmentby the end of reproduction. However, the gastro-intestinal growth pattern did not correlate withfish length, but showed faster growth.}, keywords = {common kilka,growth intestine,Morphology,reproduction}, title_fa = {بررسی برخی خصوصیات ریخت‌شناسی ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris) طی دورة منتهی به تولید مثل}, abstract_fa = {سوق داده‌شدن قسمتی از انرژی دریافتی به سوی تولید مثل همچنین، کمبود منابع غذایی در ماه‎های انتهایی دورة تولید مثل ممکن است باعث کندشدن روند رشد سایر اندام‏ها در ماهی کیلکا شود. هدف اصلی این تحقیق بررسی خصوصیات زیستی کیلکای معمولی و روند رشد ارگان‏های آن در ماه‎های منتهی به تخم‌ریزی است. نمونه‌گیری به تعداد 300-350 قطعه کیلکا در منطقة صید تجاری بابلسر (ساری تا محمودآباد)، از مهر 1387 تا فروردین 1388، تقریباً هر سه هفته یک بار انجام شد. پارامتر‏های طولی مانند طول چنگالی، طول معده و روده و پارامترهای وزنی مانند وزن بدن، تخمدان و دستگاه گوارش ماهی کیلکای معمولی اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که شیب خط معادلة رگرسیون بین طول و وزن برای ماهی ماده با نزدیک‌شدن به زمان تولید مثل افزایش می‏یابد. این نتایج بیانگر افزایش وزن ماهی ماده با افزایش هر واحد طول آن است. رشد تخمدان در ابتدای دورة نمونه‌گیری کند بود، ولی با نزدیک‌شدن به زمان تولید مثل قسمت بزرگی از وزن بدن را تشکیل داد. در این دوره، طول معده و دستگاه گوارش سرعت رشد بیشتری نسبت به طول بدن داشت. کاهش رشد طولی در ماهی‌های ماده در ماه‌های منتهی به تولید مثل بیانگر هزینة بیشتر انرژی برای توسعة تخمدان در این دوره است. رشد دستگاه گوارش از الگوی کلی رشد طولی بدن تبعیت نمی‌کند و رشد سریع‌تری دارد.}, keywords_fa = {کیلکای معمولی,تخمدان,تولید مثل,رشد,دستگاه گوارش}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35467.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35467_ffd64508e415df9795ac1e650e6054b6.pdf} } @article { author = {Moghimi, Seyedeh Mahsa and Soltani, Mehdi and Mirzargar, Seyed Saeed and Ghodratnama, Maryam}, title = {Effects of Eucalyptus camaldulensis, Mentha pulegium, Aloe vera Essences and Chloramine T on Growth Behavior of Streptococcus iniae and Lactococcus garvieae the Causes of streptococcosis/ lactococcosis in Farmed Rainbow Trout (Onchorhynchus mykiss)}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {66}, number = {1}, pages = {105-118}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2013.35468}, abstract = {The present study aimes to evaluate the effects of Eucalyptus camaldulensis, Mentha pulegium,Aloe vera (20, 40, 80, 160 and 320 μl/ml) and chloramine T (0.05, 0.12, 0.25, 0.5, 1 and 2mg/ml) on the bacterial growth of Streptococcus iniae (8 isolates) and Lactococcus garvieae (12isolates) after 30, 60 and 90 minutes and 1, 2, 4 and 10 hours post incubation at 25°C. Theliquid dilution method was used to assess the minimum inhibitory concentration (MIC) usingsub-culturing on the blood agar, after 30, 60 and 90 minutes incubation at 25°C. An increase inthe concentration of Eucalyptus camaldulensis and Mentha pulegium caused that the bacterialgrowth decreased so that under the 160 and 320 μl/ml MIC of these essences after 60 and 90minutes post incubation the growth was completely stopped. No effect was found for Aloevera. Chloramine T proved to be the most effective substances to these bacterial strains givinga MIC of 0.5 and 2 mg/ml after 4 and 10 hours post incubation. The results also indicated thatall strains of S. iniae and L. garvieae isolated from farmed rainbow trout are resistant to A.veraessence. However, E. camaldulensis, M. pulegium essences and chloramine T could beused as potential substances for reduction of bacterial loading in the water column in farmedrainbow trout.}, keywords = {Chloramine T,essences,Lactococcus garvieaeOnchorhynchus mykiss,Streptococcus iniae}, title_fa = {تأثیر اسانس‏های اوکالیپتوس کامالدولنسیس (Eucalyptus camaldulensis)، پونة معطر (Mentha pulegium) و آلوئه ورا (Aloe vera) در رفتار رشد باکتری‏های استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) و لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae)، عامل استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس در مزارع قزل‏آلای رنگین‌کمان کشور و مقایسة آن با}, abstract_fa = {در این مطالعه، رفتار رشد تعداد مشخصی از جدایه‏های باکتری‏های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه، در غلظت‏های 20، 40، 80، 160 و 320 میکرولیتر بر میلی‏لیتر، از اسانس‌های اکالیپتوس کامالدولنسیس، پونة معطر و آلوئه ورا و غلظت‏های 05/0، 12/0، 5/0، 1 و 2 میلی‏گرم بر میلی‏لیتر از داروی کلرآمینT در دمای 25 درجة سانتی‌گراد و نیز حداقل غلظت مهارکنندگی آنها مطالعه شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت اسانس‏های اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر از رشد اکثر جدایه‏های باکتری‏ها ممانعت شد؛ به طوری‏ که، در غلظت‏های 160 و 320 میکرولیتر بر میلی‏لیتر از آن اسانس‏ها، طی زمان‏های 60 و 90 دقیقه پس از انکوباسیون، رشد اکثر جدایه‏ها متوقف شد، اما اسانس آلوئه ورا تأثیر چشمگیری در توقف رشد جدایه‏های باکتری‏ها نداشت. با افزایش غلظت داروی کلرآمینT، ممانعت درخور توجهی در رشد پرگنه‏ها دیده شد؛ به طوری‏ که، در غلظت‌های 5/0 و 2 میلی‏گرم بر میلی‏لیتر از دارو، طی زمان‏های 4 و 10 ساعت پس از انکوباسیون، هیچ کدام از جدایه‏ها رشد نداشتند. بنابراین، نتایج نشان داد که اولاً، تأثیر ضد‏باکتری اسانس‏های گیاهی مذکور علیه باکتری‏های مورد نظر بسیار کمتر از کلرآمینT است؛ ثانیاً، تأثیرات ضدباکتری اسانس‎های اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر بیشتر از تأثیرات ضدباکتری اسانس آلوئه ورا بوده است. بنابراین، در صنعت آبزی‌پروری می‌توان از اسانس‏های پونة معطر و اکالیپتوس کامالدولنسیس و نیز داروی کلرآمینT، به‌منزلة ضد‌عفونی‌کنندة آب، برای پیشگیری از بیماری استفاده کرد.}, keywords_fa = {اسانس,کلرآمینT,استرپتوکوکوس اینیایی,لاکتوکوکوس گارویه,قزل آلای رنگین کمان}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35468.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35468_6100587d08ad5f24da5c7c2178abdae7.pdf} }