@article { author = {Bahremand, Morteza and Nematollahi, Mohammad Ali and Soleimanirad, Asieh}, title = {Effects of Dietary Prebiotic Immunogen on Growth Performance, Hematological Parameters and Body Composition of Koi Carp (Cyprinus carpio var. Koi) Fingerlings}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {70}, number = {2}, pages = {117-125}, year = {2017}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2018.213127.943}, abstract = {This study was conducted to evaluate the effect of different levels of dietary prebiotic Immunogen on the growth performance, hematological parameters and body composition of koi carp (Cyprinus carpio var. Koi) fingerlings. For this reason, 360 koi carp fingerlings (4.98 ± 0.11 g) were randomly distributed in 12 tanks (n=30 per tank). The fish fed on four different levels of Immunogen (0, 2, 5 and 10 grams of prebiotic per kg diet) for 60 days. The results showed that the highest final weight and specific growth rate (SGR) were observed in the T2 (P<0.05). Minimum condition factor (0.81±0/07) and FCR (1.34±0/08) were measured in T2. However, there was no significant difference between T2 and T3, in this respect (P>0.05). The numbers of red blood cells showed a significant difference between T1 (control) and three other treatments. A significant difference was observed in hemoglobin and hematocrit levels, between T1 and T2. T2 contained the highest number of white blood cells (WBC). The number of lymphocytes were increased and the number of neutrophils were decreased, with increasing the amount of Immunogen (P>0.05). Body composition analysis showed no significant difference between treatments. However, crude protein showed an increasing trend with increasing levels of probiotic. The results showed that the addition of 2 to 5 grams of Immunogen per kg diet can improve the growth performance, final production, and health (immune system) in Koi fingerlings. Therefore, due to the fact that there was no significant difference between T2 and T3 in measured parameters, 2g Immunogen per kg diet was chosen as the optimum level.}, keywords = {Immunity,Immunogen,Prebiotic,Diet,Growth,Koi}, title_fa = {تأثیر جیره حاوی سطوح مختلف پره‌بیوتیک ایمونوژن بر عملکرد رشد و تغذیه، پارامترهای خونی و ترکیب لاشه بچه‌ماهیان کوی (Cyprinus carpio var. Koi)}, abstract_fa = {این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پره‌بیوتیک ایمونوژن بر عملکرد رشد، تغذیه، پارامترهای خونی و ترکیب لاشه در بچه‌ماهیان کوی (Cyprinus carpio var. Koi)، با استفاده از 360 عدد بچه ماهی کوی (0/11±4/984 گرم) در چهار تیمار شامل سطوح صفر، 2، 5 و 10 گرم پره‌بیوتیک ایمونوژن به ازای هر کیلوگرم جیره، به مدت 60 روز انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که بیشترین افزایش وزن و نرخ رشد ویژه، به تیمار 2 تعلق داشت. کم‌ترین میزان ضریب تبدیل غذایی (0/08±1/34) نیز مربوط به تیمار 2 بود، البته اختلاف بین تیمار 2 و 3 از این حیث معنی‌دار نبود (0.05>P). تعداد گلبول های قرمز در ماهیان گروه شاهد با تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی­دار نشان داد. در مورد مقدار هموگلوبین و درصد هماتوکریت، بین تیمار 2 و گروه شاهد اختلاف معنی­دار مشاهده شد. بیشترین تعداد گلبول سفید در تیمار 2 مشاهده شد. با افزایش میزان پره‌بیوتیک جیره، در میزان لنفوسیت افزایش و در میزان نوتروفیل کاهش مشاهده شد (0.05>P). آنالیز ترکیبات لاشه نشان‌دهنده عدم وجود اختلاف معنی‌دار بین تیمارها در هر سه فاکتور اندازه‌ گیری شده بود. اگرچه میزان پروتئین خام لاشه با افزایش میزان پره‌بیوتیک جیره، روند افزایشی نشان داد. نتایج به ­دست آمده مشخص نمود که افزودن 2 تا 5 گرم پره‌بیوتیک ایمونوژن در هر کیلوگرم جیره غذایی بچه‌ماهیان کوی می‌تواند در بهبود عملکرد رشد، تغذیه، تولید نهایی، و سلامت (ایمنی بدن) آن‌ها مفید واقع شود. بنابراین با توجه به عدم وجود اختلاف معنی‌دار بین تیمارهای 2 و 3 در پارامترهای اندازه­ گیری شده، میزان 2 گرم ایمونوژن به ­ازای هر کیلوگرم جیره به­ عنوان سطح بهینه آن انتخاب گردید.}, keywords_fa = {ایمنی,ایمونوژن,پره‌بیوتیک,جیره غذایی,رشد,کوی}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64445.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64445_8064d439c4f01cfc79262971da33757d.pdf} } @article { author = {Nedaei, Shiva and Poorbagher, Hadi and Eagderi, Soheil and Farahmand, Hamid}, title = {Histopathological Changes of the Gill and Liver of Aphanius sophiae Exposed to Carbaryl}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {70}, number = {2}, pages = {127-137}, year = {2017}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2018.203974.920}, abstract = {The present study investigated effects of the pesticide Carbaryl on the liver and gill of Aphanius sophiae over 9 days and concentrations of 0.5, 1 and 1.5 mg L‑1.  The tissues were sampled on days 1, 5 and 9 after the start of the experiment for histological studies. The symptoms found in the gill were: hyperplasia, necrosis, peeling of secondary lamella, hyperterophy and epithelial lifting of secondary lamella, curling, fusion, clubbing and destruction of secondary lamella. The symtopms found in the liver were: vacuolation and necrosis of hapatocytes, necrosis of nuleous, regeneration of hepatocytes and autropy. The present study indicated that histopathological changes of the gill intensified over time while those of the liver decreased.}, keywords = {Carbaryl,Aphanius sophiae,liver,Gill,pesticide}, title_fa = {تغییرات هیستوپاتولوژیک آبشش و کبد ماهی Aphanius sophiae در معرض آفت کش کارباریل}, abstract_fa = {در این مطالعه تاثیرات آفت کش کارباریل بر بافت­ های کبد و آبشش ماهی Aphanius sophiae  به مدت 9 روز در معرض غلظت­های 0/5، 1 و 0/5 میلی­گرم در لیتر پرداخته شد.  بافت­ ها در روزهای اول، پنجم و نهم پس از شروع آزمایش، جهت مطالعه تغییرات هیستوپاتولوژی ایجاد شده، نمونه ­برداری شد. تغییرات مشاهده شده در بافت آبشش در طول دوره آزمایش شامل هایپرپلازیا، نکروز و پوسته پوسته شدن سلول­های لاملای ثانویه، هایپرتروفی و جدا شدن پوسته لاملای ثانویه (اپیتلیال لیفتینگ)، خمیدگی لاملای ثانویه (کرلینگ)، فیوژن، چماقی شدن لاملای ثانویه، کوتاه شدن لاملای ثانویه و از بین رفتن کامل برخی لاملاهای ثانویه و همچینین آسیب­های ایجاد شده در بافت کبد طی این 9 روز شامل واکوئله شدن هپاتوسیت­ ها، نکروز هپاتوسیت­ ها، نکروز هسته ­ای، زایش هپاتوسیت ­های جدید و آتروفی می­ باشند. نتایج بیان­ کننده افزایش شدت تغییرات در بافت آبشش با گذشت زمان می باشند در حالی­ که بافت کبد در روز پایانی به سمت ترمیم پیش رفته است.}, keywords_fa = {کارباریل,Aphanius sophiae,کبد,آبشش,آفت کش}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64465.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64465_83f001be5e1f64b55ee1f9f587308fc9.pdf} } @article { author = {Ghasemi, Abazar and Mazandarani, Mohammad and Sudagar, Mohammad and Hoseini, Seyyed Morteza}, title = {Dietary Effects of Turmeric (Curcuma longa) on Reducing Liver and Kidney Damage Caused by Exposure to Copper Sulfate in Common Carp (Cyprinus carpio)}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {70}, number = {2}, pages = {138-147}, year = {2017}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2018.237914.990}, abstract = {Copper sulfate is an approved chemical for snail and aquatic plant control with a wide range of application in warm water fish ponds. In the present study, effects of oral turmeric (Curcuma longa) were investigated on suppressing liver and kidney pathology of common carp (Cyprinus carpio) exposed to copper sulfate. For this, a total of 180 carp fingerlings with average weight of 16.51±2.43 g were distributed in 12 fiberglass tanks. Three experimental treatments and one control group (with 3 replications) were used for this experiment. The fish were fed (3% of body weight) with diets containing 0, 0.5, 1 and 2% supplemented turmeric for 6 weeks. At the end of this period, the fish were challenged with 1 ppm copper sulfate for one week and then, hepatic enzymes and liver and kidney histopathology were monitored. According to the results, activity of alanine transaminase and aspartate transaminase activity significantly decreased in in the fish fed 1 and 2% turmeric compared to the other treatments; however, alkaline phosphatase activity of these two treatments was higher after copper sulfate challenge (p<0.05). Liver and kidney histopathological severity were markedly lower in the turmeric treatments. According to the present study, 0.5-2% dietary turmeric supplementation remarkably decreases potential liver and kidney damage due to copper sulfate challenge in carp.}, keywords = {common carp,Turmeric,Histology,Hepatic enzymes,copper sulfate}, title_fa = {اثرات تغذیه‌ای زردچوبه (Curcuma longa) بر کاهش آسیب های کبدی و کلیوی ناشی از مواجهه با سولفات مس در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)}, abstract_fa = {سولفات مس به عنوان یک داروی قابل قبول در کنترل جمعیت حلزون ­ها  و  گیاهان ­آبزی در استخرهای ماهیان گرمابی کاربرد فراوانی دارد. در بررسی حاضر اثرات زردچوبه (Curcuma longa) خوراکی در کاهش آسیب­ های کبدی و کلیوی ناشی از سولفات مس در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی مطالعه قرار گرفته است. به این منظور تعداد 180 بچه ماهی با میانگین وزنی 2/43±16/51 در 12 تانک فایبر گلاس تقسیم شدند. برای انجام آزمایش 3 گروه تیمار و یک گروه شاهد (در 3 تکرار) در نظر گرفته شد. ماهیان گروه ­های شاهد و تیمار به مدت 6 هفته به ترتیب با جیره غذایی  حاوی 0، 0/5، 1 و 2 درصد زردچوبه به میزان 3 درصد وزن بدن تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش  تمامی گروه ها با غلظت 1 میلی­ گرم/ لیتر سولفات مس به مدت یک هفته مواجه شده و نهایتاً وضعیت آنزیم­ های کبدی و آسیب­ های بافتی کبد و کلیه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج فعالیت آنزیم ­های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در تیمارهای تغذیه شده با 1 و 2 درصد زردچوبه به­ طور معنی ­داری پایین ­تر از سایر گروه­ها اندازه­ گیری شد، در عین حال آنزیم آلکالین فسفاتاز بعد از مواجهه با سولفات مس در تیمارهای یادشده بالاتر بود (0/05>P). در بررسی­های بافت ­شناسی، آسیب­  های بافتی وارده به کبد و کلیه بطور محسوسی در ماهیان تغذیه شده با زردچوبه کمتر بود. و بر اساس نتایج بررسی حاضر افزودن 0/5 تا 2 % زردچوبه خوراکی در جیره باعث کاهش محسوس آسیب ­های کبدی احتمالی در مواجهه با سولفات مس در کپور معمولی می­ شود.}, keywords_fa = {زردچوبه,بافت شناسی,آنزیم‌های کبدی,سولفات مس}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64479.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64479_808177808433e6abb73162b6a6ce8d63.pdf} } @article { author = {Zamani, Abbasz and Moafi, Aboozar}, title = {Effect of Dietary Fish Oil Replacement by Grapeseed Oil on Growth Performance, Body Composition and Lipase Activity of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {70}, number = {2}, pages = {148-160}, year = {2017}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2018.223611.966}, abstract = {In this study, the replacement effect of dietary fish oil with grapeseed oil was assessed on growth performance, body composition and lipase activity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) (40±2 g mean individual weight) over a period of 60 days. At the beginning of trial, 5 experimental diets were formulated with fish oil as control (A) and diets with 25% (B), 50% (C), 75% (D) and 100% (E) grapeseed oil, respectively. At the end of feeding trial, growth performance, body composition and lipase activity from pyloric caeca and intestine were measured. The findings showed the significant differences in parameters of WG, HIS, VSI, FCR, moisture and crude protein among experimental diets (P>0.05). The parameters of SGR, CF, crude fat and ash had no significant differences among experimental diets (P<0.05). The highest lipase activity from pyloric caeca and intestine was observed in the fish fed with diet C with a significant difference than that from other diets (P>0.05). Based on the results of growth performance, body composition, lipase activity and broken line data analysis was revealed that the diet containing 50% grapeseed oil (C) could be appropriate for rainbow trout growth.}, keywords = {fish oil,Grapeseed oil,Lipase,growth performance,Oncorhynchus mykiss}, title_fa = {تأثیر جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی به وسیله روغن هسته انگور بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)}, abstract_fa = {در این تحقیق، تأثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن هسته انگور بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم لیپازدر ماهی قزل آلارنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)(میانگین وزن 2±40 گرم) طی یک دوره 60 روزه انجام شد. در این مطالعه از جیره شاهد (A) حاوی 100% روغن ماهی و سایر جیره‌ها حاوی 25 (B)،50 (C)، 75 (D) و100% (E) روغن هسته انگور به­ جای روغن ماهی استفاده گردید. در پایان آزمایش شاخص‌های رشد، ترکیب شیمیایی بدن و میزان فعالیت آنزیم لیپاز از ضمائم پیلوریک و روده سنجش شدند. نتایج نشان داد بین میزان افزایش وزن بدن، شاخص کبدی، شاخص احشایی، ضریب تبدیل غذایی، رطوبت و پروتئین بدن ماهیان در جیره ­های آزمایشی اختلاف معنی ­داری وجود داشت (0/05>P). نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، میزان چربی و خاکستر بدن اختلاف معنی ­داری را بین جیره های آزمایشی نشان ندادند (0/05P). براساس نتایج حاصل از عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن، فعالیت آنزیم لیپاز و همچنین بر اساس برآورد نمودار خط شکسته (broken line)، جیره حاوی 50% روغن هسته انگور نسبت به سایر جیره‌ها می­ تواند برای رشد ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان مناسب باشد.}, keywords_fa = {روغن ماهی,روغن هسته انگور,لیپاز,عملکرد رشد,Oncorhynchus mykiss}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64636.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64636_c9c5f3ff8e724cfb240d77991543a877.pdf} } @article { author = {Aghilinejhad, Seyed Mostafa and Gorgin, Saeid and Joolaie, Ramtin and Paighambari, Seyed Yousef and Ghorbani, Rasool and Mohammadi, Jahangir}, title = {Identifying Factors Involved in Illegal Fishing in the Southwestern Caspian Sea}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {70}, number = {2}, pages = {161-169}, year = {2017}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2018.225121.970}, abstract = {Excessive and illegal exploitation of aquatic resources, especially Caspian sturgeon, are serious threats to their long term protection. Given the importance of maintaining stocks of sturgeon, the study on major causes of committing illegal fishing by fishermen is inevitable. In this study, data were collected through field-based surveys and a questionnaire. Validity and reliability of the questionnaire were assessed based on expert’s knowledge and Cronbach's alpha coefficient. Sample size was estimated using Cochran's formula, and then 201 questionnaires (designed based on Likert scale) were distributed among fishermen in Guilan province during spring and summer 2016 to answer questions related to social, economic, fisheries and conservation factors. Data were analyzed using Logit Model. Results showed that social and economic factors such as study level, income and job satisfaction had significant correlations with the occurrence of illegal fishing (P<0.05). Fishers who had less income and job satisfaction and lower study level were more likely to be involved in illegal fishing (P<0.05). In addition, fishermen with no license, giving less value for the protection of aquatic animals and who used non-standard fishing nets in deeper waters showed higher probability of committing illegal fishing. In conclusion, it appears that the probability of the occurrence of illegal fishing has a close association with a range of social, economic, fisheries and conservation parameters, and these findings could help fisheries managers in preventing the occurrence of illegal fishing activities.}, keywords = {Illegal fishing,Logit Model,Sturgeon,Southwestern Caspian Sea,Fisheries management}, title_fa = {شناسایی عوامل موثر در وقوع صید غیرقانونی ماهیان خاویاری در بخش جنوب غربی دریای خزر}, abstract_fa = {بهره ­برداری بیش از حد و غیرقانونی از منابع آبزی به ­خصوص ماهیان خاویاری به­عنوان ارزشمندترین ماهیان دریای خزر تهدیدی بسیار جدی در حفاظت و نگهداری دراز مدت از آنهاست. با توجه به اهمیت حفظ ذخایر ماهیان خاویاری، انجام مطالعه روی علل اصلی ارتکاب صید غیرقانونی به­ عنوان روش صید کنترل نشده و غیر استاندارد توسط صیادان اجتناب ناپذیر است. در این پژوهش، از روش پیمایش میدانی و به کمک ابزار پرسشنامه و مراجعه حضوری پرسشگر داده­ ها به ­دست آمد. برای تعیین روایی پرسشنامه­ ها از چند تن از کارشناسان صاحب نظر و برای تعیین پایایی نیز از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برآورد شد و سپس اطلاعات مورد نیاز با تکمیل تعداد 201 پرسشنامه بر اساس طیف لیکرت، در بین صیادان قانونی و غیرقانونی استان گیلان در خلال بهار و تایستان 1395 توزیع و به سوالات مرتبط با علل اجتماعی، اقتصادی، صیادی و حفاظت شیلاتی پاسخ داده شد. تجزیه و تحلیل داده­ های پرسشنامه با استفاده از مدل لاجیت انجام شد. نتایج نشان داد که از میان علل اجتماعی و اقتصادی، ارتباط معنی ­داری بین میزان مطالعه، میزان درآمد و رضایت از درآمد با احتمال انجام صید غیرقانونی وجود داشت (0/05>P)؛ به ­طوری که افرادی که از سطح درآمد کمتری برخوردار بوده، رضایت شغلی و درآمدی نداشته و میزان مطالعه کمتری داشتند احتمال اقدام به صید غیرقانونی در بین آنها به طور معنی­داری بیشتر بود (0/05>P). همچنین، صیادانی که فاقد گواهینامه قایقرانی بوده، ارزش کمتری برای حفاظت از آبزیان قائل بوده؛ از دام گوشگیر استخوانی و سایر دام ­های غیر استاندارد در عمق بیشتر اقدام به دام­ گذاری نمودن به طور معنی­ داری مرتکب انجام صید غیرقانونی شدند. در مجموع، به ­نظر می ­رسد احتمال وقوع صید غیرقانونی با طیف خاصی از مولفه ­های اجتماعی، اقتصادی، حفاظتی و شیلاتی ارتباط نزدیکی دارد و این یافته ­ها می­ تواند در مدیریت شیلات جهت پیشگیری صید غیرقانونی مفید واقع شود.}, keywords_fa = {صید غیرقانونی,مدل لاجیت,ماهیان خاویاری,جنوب غربی دریای خزر,مدیریت شیلات}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64652.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64652_75c7533d140c0aadc9cde7fd76c3ddbd.pdf} } @article { author = {Dadashi, Fariba and Ouraji, Hossein and Keramat, Abdolsamad and Jani Khalili, Khosro}, title = {The Effects of Tomato Pomace with Enzyme on Growth, Body Composition and Digestibility of Common Carp (Cyprinus carpio L.)}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {70}, number = {2}, pages = {170-178}, year = {2017}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2018.236811.988}, abstract = {This study was to evaluate growth performance, nutrients digestibility and body composition in common carp, Cyprinus carpio, fed different levels of tomato pulp supplemented with enzyme complex. This research was conducted in the frame of a completely randomized design with seven four treatments and three replicates each. The diets were formulated by exchanging 10, 20 and 30% of tomato pulp with soybean meal and wheat flour. The three experimental diets were made by inclusion of enzyme complex (at 0.4 g/kg) to the pulp diets. A diet with no enzyme and tomato pulp was considered as a control diet in the current study. The result showed that maximum growth in common carp was obtained with diet contained 10 % tomato pulp (P<0.05). Inclusion of 10% tomato pulp also improved substantially feed conversion ratio than the other diets (P<0.05). In addition, 30% tomato pulp inclusion did not change carp growth compared with the control diet. Dry matter digestibility in carp was not affected by addition of progressive levels of tomato pulp with enzyme. However, protein digestibility was decreased with increasing the tomato pulp levels. Maximum protein digestibility was observed in common carp feeding on control diet and this is followed by diets with 10, 20 and 30% tomato pulp (P<0.05). Fat digestibility improved with increasing tomato pulp levels in the diets. Moreover, tomato pulp with enzyme did not influence body composition in common carp (P>0.05).}, keywords = {Tomato pulp,Enzyme complex,digestibility,Growth,Common carp}, title_fa = {بررسی تاثیر استفاده از پودر تفاله گوجه فرنگی با آنزیم بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و قابلیت هضم مواد مغذی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)}, abstract_fa = {مطالعه حاضر به ­منظور تعیین ارزش غذایی و ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی به ­همراه مولتی آنزیم در جیره ماهی کپور معمولی، بر قابلیت هضم، عملکرد رشد، ترکیب لاشه و بازماندگی آن انجام شد. با جابجایی تفاله گوجه فرنگی در سه سطح 20،10 و30 درصد با کنجاله سویا و آرد گندم جیره پایه، غذاهای آزمایشی ساخته شد. جیره بدون تفاله گوجه فرنگی و آنزیم (سطح صفر درصد) به­ عنوان جیره شاهد در این آزمایش در نظر گرفته شد. در این آزمایش از 264 قطعه بچه ماهی کپور معمولی (با متوسط وزن 16/5 گرم) به مدت 8 هفته  به صورت یک طرح کاملاً تصادفی در 4 تیمار و 3 تکرار (22 قطعه ماهی در هر تکرار) استفاده شد. نتایج قابلیت هضم در این آزمایش نشان داد که به­ طور کل سطوح فزاینده تفاله گوجه فرنگی در جیره بچه ماهی کپور معمولی، کاهش میزان هضم پذیری پروتئین و افزایش میزان هضم پذیری چربی را نسبت به تیمار شاهد به همراه داشته است (0/05>P) ولی اثر چندانی بر هضم پذیری ماده خشک نداشته است (0/05P). به ­علاوه تا سطح 30 درصد جایگزینی تفاله گوجه فرنگی در جیره ماهی کپور معمولی اثر سوئی در عملکرد رشد ماهی نسبت به تیمار شاهد مشاهده نشد (0/050.05). The results suggest that dietary nucleotides administration at 2 g Kg-1exerted positive effects on Reproduction indices, hematological indices of rainbow trout broodstock.}, keywords = {Rainbow trout,Nucleotides,Reproduction indices,Hematology}, title_fa = {بررسی عملکرد نوکلئوتید جیره بر شاخص های تولیدمثلی و پارامترهای خون شناسی در ماهی قزل آلای رنگین کمان مولد (Oncorhynchus mykiss)}, abstract_fa = {نقش نوکلئوتیدها در جیره ماهیان و متابولیسم آنها در حدود بیش از 25 سال است که مورد مطالعه قرار گرفته است. در کنار تاثیرات آن­ها بر خوش خوراکی غذا، رفتارهای تغذیه ­ای و بیوسنتز اسیدهای آمینه غیر ضروری، اخیراً نوکلئوتیدهای خارجی در آبزی­پروری به ­عنوان مکمل های غذایی جهت افزایش ایمنی و مقاومت در برابر بیماری­های ماهیان پرورشی به ­کار برده می­شود. در این پژوهش تاثیر نوکلئوتید جیره بر شاخص ­های تولید مثلی و خون­ شناسی در ماهی قزل­ آلای رنگین کمان مولد مورد بررسی قرار گرفت. نوکلئوتید جیره در 2 سطح 1 و  2 گرم در کیلوگرم به جیره غذایی اضافه گردید و جیره فاقد نوکلئوتید برای تغذیه گروه شاهد مورد استفاده قرار گرفت. 90 مولد ماده قزل آلای رنگین کمان به صورت تصادفی در سه گروه آزمایشی توزیع شدند (30 قطعه ماهی در هر گروه) و با یکی از جیره­ های آزمایشی به مدت 4 ماه قبل از تخم گیری، تغذیه شدند. مولدین تغذیه شده با 0/2 درصد نوکلئوتید، بالاترین میزان هماوری مطلق، وزن تخمدان، گلبول سفید (WBC)، گلبول قرمز (RBC)، لنفوسیت را نشان دادند (0/05>P). نتایج این آزمایش نشان دهنده این است که افزودن نوکلئوتید جیره به میزان 2 گرم در کیلوگرم دارای اثرات مثبت بر شاخص ­های تولیدمثلی، پارامترهای خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان مولد می­ باشد.}, keywords_fa = {قزل آلای رنگین کمان,نوکلئوتید,شاخص های تولید مثلی,خون شناسی}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64706.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64706_800388724ae2b3c4b555177ac768f36b.pdf} } @article { author = {JafariKaliji, Alika and Jafarpour, Ali and Safari, Reza}, title = {Effect of Chitosan Nanocomposites and Rosemary Extract (Rosmarinus officinalis L.) Coating on Chemical Properties of Inoculated Fillet of Huso huso with Listeria monocytogenes during Refrigerated Storage}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {70}, number = {2}, pages = {211-220}, year = {2017}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2018.207265.929}, abstract = {This study aimed to evaluate the antioxidative and antimicrobial effects of chitosan nanocompsites and rosemary extract coating in the inoculated fillet of Huso huso with Listeria monocytogenes during refrigerated storage (4±1ºC). Fish were filleted and divided into four groups as control (without coating), 0.5% rosemary extract treatment (RET), 1% chitosan treatment (CT) and combination of 1% chitosan and 0.5% rosemary extract as chitosan nanocomposites treatment (CS/RE). Then all samples inoculated with L. monocytogenes. Subsequently, the chemical parameters (TVB-N, PV, pH and TBA) and antilisterial properties of coatings were monitored during 16-days of refrigerating storage at 4±1ºC. According to the results, CS/RE demonstrated a significant (P<0.05) ability to inhibit the growth of L. monocytogenes from 4.14 log cfu/g to 2.23 log cfu/g at the end of the storage period, followed by CT and RET treatments, respectively, compared to the control. In terms of chemical parameters, even though samples coated with CS/RE had the lowest pH, and TVB-N values (P<0.05), however, this coating was not able to pause the protein denaturation after 8 days of storage (P>0.05) compared to the other treatments. On the other hand, CS/RE coating retarded lipid oxidation by decreasing PV and TBA production in the samples compared to the control up to the end of refrigerated storage (P<0.05).}, keywords = {Chitosan nanocomposite,Rosemary extract,Chitosan,Listeria monocytogenes,Huso huso}, title_fa = {تأثیر پوشش نانوکامپوزیت کیتوزان و عصاره ی رزماری (Rosmarinus officinalis L) بر خصوصیات شیمیایی فیله ی فیل ماهی (Huso huso) تلقیح شده با لیستریا مونوسیتوژنز (Listeria monocytogenes) نگهداری شده در یخچال}, abstract_fa = {این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال پوشش نانوکامپوزیت کیتوزان و عصاره ی رزماری در فیله ی فیل ماهی تلقیح شده با لیستریا مونوسیتوژنز نگهداری شده در یخچال (C°1±4) انجام شد. ماهی فیله و به چهار گروه شاهد (بدون پوشش)، تیمار رزماری 0/5 درصد، کیتوزان 1 درصد و ترکیب کیتوزان 1 درصد و رزماری 0/5 درصد به عنوان تیمار نانوکامپوزیت کیتوزان تقسیم شد. سپس همه ­ی نمونه ­ها با لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شدند. متعاقبا پارامترهای شیمیایی (بازهای نیتروژنی فعال، عدد پراکسید، pH و تیوباربیتوریک اسید) و ویژگی­های ضدلیستریایی نمونه ها در طی شانزده روز نگهداری در یخچال (Cº1±4) بررسی شدند. بر اساس نتایج، نانوکامپوزیت کیتوزان توانایی معنی­ داری (P<0.05) را برای جلوگیری از رشد لیستریا مونوسیتوژنز از 4/14 log cfu/g به 2/32 log cfu/g و به دنبال آن  به­ترتیب تیمارهای کیتوزان 1 درصد و عصاره ­ی رزماری 0/5 درصد در مقایسه با نمونه شاهد در انتهای دوره­nی نگهداری نشان داد. بر حسب پارامترهای شیمیایی، اگرچه نمونه­های پوشش داده شده به ­وسیله ی نانوکامپوزیت دارای پایین­ترین pH و بازهای نیتروژنی فرار (P<0.05) بودند، هرچند این پوشش توانایی متوقف کردن دناتوره شدن پروتئین را بعد از هشت روز نگهداری (P>0.05)  نداشت. از طرف دیگر پوشش نانوکامپوزیت کیتوزان اکسیداسیون لیپید را به وسیله ­ی کاهش تولید پراکسید و تیوباربیتوریک اسید در نمونه­ ها  در مقایسه با تیمار شاهد در انتهای دوره­ ی نگهداری در یخچال به تعویق انداخت.}, keywords_fa = {نانوکامپوزیت کیتوزان,عصاره رزماری,کیتوزان,لیستریا مونوسیتوژنز,فیل ماهی}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64708.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64708_f1982d9bfaec970c7d93d399173aeec0.pdf} } @article { author = {}, title = {English abstracts}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {70}, number = {2}, pages = {1-10}, year = {2022}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.1396.64729}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {چکیده های انگلیسی}, abstract_fa = {}, keywords_fa = {}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64729.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64729_bd2437584a2a6ed82cda06484fa4dfa0.pdf} }