@article { author = {Azhdari, Najmeh and Kochnine, Parita and Zakeri, Mohammad and Yavari, Vahid}, title = {Effects of dietary protein and lipid levels on growth performance, feed utilization and carcass biochemical composition in Sobaity juvenile, Sparidentex hasta}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {72}, number = {3}, pages = {219-234}, year = {2019}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2020.294694.1130}, abstract = {In this study, the effects of different dietary protein and lipid levels including three dietary protein levels (35, 40 and 45%) and two dietary lipid levels (7 and 14%) were investigated on growth indices and hepatosomatic and viscera somatic index of Sobaity seabream juvenile (Sparidentex hasta) in triplicates. Fish with the mean initial weight 36.55±0.28 g were randomly introduced in eighteen 300 l polyethylene tanks and fed dietary treatments three times daily to satiation for a 56- day period. According to the results, weight gain and specific growth rate were significantly affected by different levelsof dietary protein (P<0.05). But varying levels of dietary protein and lipid had not any significant effects on condition factor, intraperitoneal fat percentage and feed intake (P>0.05). At the 14% dietary lipid level, hepatosomatic and viscera somatic index, protein efficiency ratio and carcass lipid content increased significantly(P<0.05). However, the food conversion ratio significantly decreased. With increasing the dietary lipid level, protein retention decreased and energy retention increased significantly. The highest nitrogen retention efficiency was observed at 40% protein level. Dietary protein and lipid levels significantly affected carcass protein and lipid contents (P<0.05), but had not any significant effect on moisture and ash contents (P>0.05). It was concluded that Sobaity seabream juveniles are able to utilize protein in 14% dietary lipid. Therefore, with increasing dietary lipid level to 14%, dietary protein level can be reduced to 40% in Sobaity seabream juveniles (S. hasta).}, keywords = {dietary protein and lipid,growth performance,Feed utilization,Carcass biochemical composition,Sparidentex hasta}, title_fa = {اثرات سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی بر شاخص رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه در ماهیان جوان صبیتی(Sparidentex hasta)}, abstract_fa = {در این مطالعه جهت بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی در ماهیان جوان صبیتی (Sparidentex hasta)، شش جیره غذایی شامل سه سطح پروتئین (35، 40 و 45 درصد) و دو سطح چربی (7 و 14 درصد) با سه تکرار طراحی گردید. ماهیان با میانگین وزن اولیه 28/0± 55/36 گرم به صورت تصادفی در 18 مخزن 300 لیتری پلی اتیلنذخیره سازی و به مدت 56 روز، سه بار در روز به روش سیری غذادهی گردیدند. نتایج نشان داد که با افزایش وزن و نرخ رشد ویژه به طور معنی‌داری تحت تاثیر سطوحمختلف پروتئین جیره غذایی قرار خواهد گرفت (05/0>P). سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی، تاثیر معنی‌داری روی ضریب چاقی، درصد چربی درون صفاقی و غذای دریافتی ماهیان نداشتند (05/0P)، در صورتیکه بر میزان رطوبت و خاکستر لاشه تاثیر معنی‌داری نداشتند (05/00.05). Serum biochemical parameters including glucose, triglyceride, and total cholesterol levels in both treatment groups decreased with respect to the control group (P<0.05). Mucosal immune parameters, namely lysozyme and alkaline phosphatase showed higher activity in both treatment groups compared to the control group (P<0.05). In contrast, protease activity increased in higher dose group in comparison with the control group (P<0.05). The results indicated that green tea catechin, especially at 500 mg kg-1, could exert beneficial effects on some biochemical parameters and skin mucosal immunity in crucian carp.}, keywords = {crucian carp,green tea catechin,Growth,mucosal immunity,Biochemical parameters}, title_fa = {اثر ترکیب پلی‌فنل کاتشین موجود در چای سبز بر عملکرد رشد، برخی شاخص‌های خونی و موکوسی ماهی کاراس معمولی (Carassius carassius)}, abstract_fa = {در مطالعه حاضر تأثیرات کاربرد کاتشین موجود در چای سبز از طریق تغذیه بر عملکرد رشد، متابولیسم و برخی از پارامترهای موکوسی بافت پوست در ماهی کاراس معمولی (Carassius carassius) ارزیابی گردید. تعداد 72 ماهی سالم با میانگین وزنی36/0 ± 03/8 گرم به طور تصادفی به 2 تیمار با 3 تکرار  و گروه شاهد (در هر گروه 12 ماهی) تقسیم شدند. ماهیان به مدت 45 روز با 2 سطح 100 و 500 میلی­گرم بر کیلوگرم خوراک مورد تغذیه قرار گرفتند. پس از بررسی اختلاف معنی­داری در عملکرد رشدی بین 2 گروه­ تیمار و گروه شاهد مشاهده نشد (05/0 P). پارامترهای ایمنی موکوسی، به طور ویژه لیزوزیم و آلکالین فسفاتاز فعالیت بالاتری را در هر دو تیمار نسبت به گروه شاهد نشان دادند (05/0 >P). میزان فعالیت آنزیم پروتئاز تنها در دوز 500 میلی­گرم کاتشین در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنی­دار داشت (05/0 >P). براساس نتایج به دست آمده در این تحقیق می­توان بیان نمود که کاتشین موجود در چای سبز به ویژه دوز 500 میلی­گرم بر کیلوگرم خوراک می­تواند بر بهبود پارامترهای ایمنی موکوسی بافت پوست در ماهی کاراس معمولی تأثیرگذار باشد.}, keywords_fa = {ماهی کاراس معمولی,کاتشین موجود در چای سبز,عملکرد رشد,ایمین موکوسی,پارامترهای بیوشیمیایی}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74828.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74828_9fbd950af25a4e9dec6467ec195eb0b3.pdf} } @article { author = {Aroon, Mohammad ali and rezaee mojdehi, nima and hallaji sani, ahmad}, title = {Cultiventris Clupeonella Fish oil unsaturated fatty acids separation using membrane Processes}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {72}, number = {3}, pages = {271-285}, year = {2019}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2020.268241.1059}, abstract = {In this study, membrane process was used to remove omega-3 from the black sea spratClupeonella cultiventrisfish oil. For this purpose, neat polymeric membranes containing 14-17wt.% polyethersulfone (PES) were fabricated by wet phase inversion technique and used for omega-3 removal. Gas chromatography (GC) analysis of permeate showed that the neat membrane containing 17wt.% PES has the best maximum performance for omega-3 removal (nearly 60%). To increase the oil permeation, stearic acid, paraffin and glycerol monostearate additives were added to the polymeric solution as lipophilic compounds and then the properties of the synthesized membranes were investigated using the Scanning electron microscope (SEM) and contact angle (CA) analysis. The SEM results showed that the addition of these materials did not change the synthesized membranes’ morphology significantly compared to neat membrane. Contact angle analysis results also indicated that the lipophilicity of the membranes increased by addition of the lipophilic compounds. Liquid-liquid displacement test showed that the pore size of the neat membrane is in the ultrafiltration range, which is suitable for the removal of omega-3 molecules with a molecular weight of nearly 1000 Dalton as well. Addition of the lipophilic compounds increased thepermeation flux and reduced the percentage of omega-3 removal compared to neat polyethersulfone membranes.}, keywords = {Omega-3,Polyethersulfone membranes,Ultrafiltration,Stearic acid,Paraffin,Glycerol monostearate}, title_fa = {جداسازی اسیدهای چرب اشباع نشده روغن ماهی کیلکا خزری با استفاده از فرآیندهای غشایی}, abstract_fa = {در این پژوهش از فرآیندهای غشایی برای زدایش امگا-3 از روغن ماهی کیلکا خزری استفاده شد. بدین منظور غشاهای حاوی 14 الی 17 درصد وزنی پلی اتر سولفون (PES) به روش وارونگی فازی مرطوب سنتز و در زدایش امگا-3 مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج آنالیز کروماتوگرافی گازی (GC) روغن تراویده نشان داد، غشای خالص 17 درصد وزنی PES، بیشترین بازده را در زدایش امگا-3 دارد (تقریبا 60 درصد). برای افزایش شار عبوری، سه افزودنی استئاریک اسید، پارافین و گلیسرول مونو استئارات به عنوان ترکیبات چربی­دوست، به غشاها اضافه و ویژگی­ غشاها توسط آنالیز میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و آنالیز زاویه تماس (CA) بررسی شد. نتایج SEM نشان داد که افزودن مواد فوق، تغییر چندانی در ریخت شناسی غشاهای تولیدی نسبت به غشای خالص ایجاد نمی­کند. نتایج آزمایش زاویه تماس نیز موید این نکته بود که چربی­دوستی غشاها با افزودن مواد آلی­دوست مذکور افزایش می­یابد. همچنین نتایج آزمایش جانشانی مایع-مایع غشاهای خالص نشان داد اندازه حفرات غشای خالص در بازه اولترافیلتراسیون قرار دارد و برای زدایش مولکول­های امگا-3 با جرم مولکولی حدودDa 1000 مناسب است. نتایج آزمایش تراوایی نشان داد افزودن ترکیبات چربی­دوست سبب افزایش شار تراویده و کاهش درصد زدایش امگا-3 غشاهای حاصل نسبت به غشاهای پلی اتر سولفونی خالص می­شود.}, keywords_fa = {امگا-3,غشاهای پلی‌اترسولفون,اولترافیلتراسیون,استئاریک اسید,پارافین,گلیسرول مونو استئارات}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74829.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74829_e94fab3e26ca68a3a5c9ca496284449f.pdf} } @article { author = {Feizbakhsh, Soheila and Mirvaghefi, Alireza and rrrr, peee}, title = {Study of superoxide dismutase (SOD), an antioxidant enzyme, changes in the liver of Rinbow trout (Onchorhyncus mykiss) treated by oxytetracycline}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {72}, number = {3}, pages = {287-296}, year = {2019}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2020.256512.1058}, abstract = {This study was conducted to investigating the effect of dietary supplemented by butylated hydroxytoluen (BHT), a synthetic antioxidant, and oxytetracycline (OTC) on superoxide dismutase (SOD) on content of the liver in rainbow trout(Onchorhyncus mykiss) experimentally exposed Aed against Aeromonas hydrophila. Fish were divided into experimental treatments in triplicates and received the following experimental diets, after bacterial exposure ( CFU/ml through peritonile injection), for 2 days:(E)-control; (B)- OTC,; (C)- OTC plus dietary 0/5 % BHT; (D)- OTC plus dietary 0/8 % BHT(9 g OTC, effective dosage 20%, was administrated in diets for three treatments as mentioned above, B, C and D). After fish liver sampling, OTC was omitted from(C) and (D) treatments and experiment was continued by: (C1)- dietary 0/5 % BHT (D1)- dietary 0/8 percent BHT, for 7 days and final sampling was applied. Statistical analysis in SAS 9.2 software showed that using the dietary supplemented by OTC and 0/5 % BHT during antibiotic treatment as well as using dietary supplemented by 0/8 % BHT in following antibiotic treatment can induce of SOD increase in the liver of fish.}, keywords = {Aeromonas hydrophila,SOD,BHT,Oxytetracycline,Onchorhyncus mykiss}, title_fa = {بررسی تغییرات آنزیم آنتی‌اکسیدان SOD در کبد ماهیان درمان‌شده با اکسی‌وت(اکسی‌تتراسایکلین)}, abstract_fa = {هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر جیره غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان سنتتیک BHT(butylated hydroxytoluen) و آنتی‌بیوتیک اکسی‌تتراسایکلین روی محتوی آنزیم آنتی‌اکسیدانی سوپراکساید دیسموتاز(SOD) در کبد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Onchorhyncus mykiss) به‌طور آزمایشی بیمارشده با Aeromonas hydrophila بود. تیمار های آزمایش شامل: تیمار شاهد، دو تیمار تغذیه ‌شده با جیره غذایی حاوی مقادیر ثابت اکسی‌تتراسایکلین(دوز مؤثره حاوی 20 درصد) و به‌ همراه 5/0 درصد و 8/0 درصد BHT و یک تیمار تغذیه ‌شده با جیره غذایی حاوی فقط اکسی‌تتراسایکلین تقسیم بودند. ابتدا ماهیان در معرض A. hydrophilaبه غلظت CFU/ml() قرار داده شدند و از کبد ماهیان بیمار و گروه شاهد(دریافت‌کننده فقط سرم فیزیولوژی) نمونه‌برداری صورت گرفت. ماهیان به‌مدت دو روز با جیره‌های فوق‌الذکر تغذیه و سپس نمونه‌برداری دوم انجام شد. در مرحله بعدی، اکسی‌تتراسایکلین از جیره دو گروه تیماری دریافت‌کننده مقادیر ثابت اکسی‌تتراسایکلین و مقادیر متفاوت BHT حذف شد و غذادهی به‌مدت یک هفته فقط با مقادیر BHT ذکرشده ادامه یافت و نمونه‌برداری نهایی از کبد ماهیان صورت گرفت. آنالیزهای آماری با نرم افزار SAS 9.2 انجام شد. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که استفاده از جیره غذایی حاوی اکسی‌تتراسایکلین و 5/0 درصد BHT در حین درمان با اکسی‌تتراسایکلین(اکسی‌وت) و نیز جیره حاوی فقط 8/0 درصد BHT در ادامه درمان آنتی‌بیوتیکی می‌تواند موجب افزایش محتوی SOD کبد ماهیان شود.}, keywords_fa = {Aeromonas hydrophila,SOD,BHT,اکسی‌تتراسایکلین,Onchorhyncus mykiss}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74830.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74830_74cd163dd08cdce854831d58a8c106ec.pdf} } @article { author = {Karimian, Erfan and Zakeri, Mohammad and Farabi, S.M. VAHID and Haghi, Mahsa and Kochanian, Preeta}, title = {Determination of sediment grading, Total Organic Matter and facultative anaerobic bacteria affected by rainbow trout culture in floating cage in the Abbas Abad area, southern basin of the Caspian Sea}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {72}, number = {3}, pages = {297-314}, year = {2019}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2020.288265.1117}, abstract = {This study was designed to determine the sediment structure, Total Organic Matter (TOM) and facultative anaerobic bacteria communities of sediment affected by cage culture of rainbow trout in the coastal waters of Abbas Abad area (southern basin of the Caspian Sea). For this purpose, sediment samples were collected at distance of 5, 50, 100 and 1000 m from the cages in December 2014 (before the culture period), March and April (production period) and August 2015 (after the culture period). Determination of sediment grading showed that its structure was composed of silt-clay (91.7%) and very fine sand (6.44%) and the sediment structure was not affected by the cage culture. The Total Organic Matter was significantly different only between the sampling periods (P<0.05) so that the highest amount of Total Organic Matter (TOM) was observed during the production period whereas, it was not affected by the distance from the cages (P<0.05). It seems that the rainbow trout cage culture in the Abbas Abad region no remarkable effect on the factors studied in the vicinity of small scale fish cages due to the short duration of cage culture and strong water currents, so that observed changes were more associated with seasonal fluctuant.}, keywords = {Cage culture,Rainbow trout,Total Organic Matter,anaerobic bacteria,Sediment,Caspian Sea}, title_fa = {تعیین دانه بندی، مواد آلی کل و جوامع باکتری‎های بی‎هوازی اختیاری رسوب تحت تأثیر پرورش قزل‏آلای رنگین‏کمان (Oncorhynchus mykiss) در قفس شناور در منطقه عباس‏آباد، حوضه جنوبی دریای خزر}, abstract_fa = {این تحقیق با هدف تعیین دانه‎بندی بستر، مواد آلی کل و جوامع باکتری‎های بی‎هوازی اختیاری رسوب تحت تأثیر فعالیت پرورش قزل‎آلای رنگین‎کمان در قفس در منطقه عباس‎آباد، حوضه جنوبی دریای خزر طراحی گردید. بدین‎ منظور نمونه‎‎ی رسوب از فواصل 5، 50، 100 و 1000 متری از قفس‎های پرورش ماهی طی 4 دوره شامل ماه دی‎ (قبل از پرورش) و اسفند 1393 و ماه اردیبهشت‎ (دوره پرورش) و ماه مرداد 1394 (بعد از دوره پرورش) جمع‎آوری شدند. تعیین دانه‏بندی بستر نشان داد که جنس بستر بیشتر از دانه‏های سیلت-رس (7/91%) و ماسه خیلی ریز (44/6%) تشکیل شده بود و ساختار آن تحت تأثیر فعالیت پرورش ماهی در قفس قرار نگرفت. میزان مواد آلی کل رسوب فقط در دوره‎های مختلف نمونه‎برداری تفاوت معنی‎دار داشت (05/0>P) به‎طوری‎که، بیشترین میزان آن همزمان با دوره‏ی پرورش مشاهده گردید در حالی‎که، اثر فاصله از مرکز قفس معنی‌دار نبود (05/0P)، اما بین ایستگاه‎های مختلف تفاوت معنی‎دار مشاهده نگردید (05/0P>). به‎نظر می‌رسد فعالیت پرورش ماهی قزل‏‏آلای رنگین‎کمان در قفس در منطقه عباس‎آباد، به‎دلیل کوتاه بودن دوره پرورش و جریانات آبی قوی منطقه پیرامون مزرعه کوچک مقیاس اثر قابل ملاحظه‎ای روی عوامل مورد بررسی محیط اطراف قفس نداشت به‎طوری‎که، تغییرات مشاهده شده بیشتر با تغییرات فصلی مرتبط بود.}, keywords_fa = {پرورش ماهی در قفس,قزل‎آلای رنگین‎کمان,مواد آلی کل,باکتری بی‎هوازی,رسوب,دریای خزر}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74831.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74831_2d51297c937545c7c2829c36b511df5b.pdf} } @article { author = {Nikoo, Mehdi and Malekian, Meisam and Rahmanifarah, Kaveh and Noori, Farzaneh}, title = {‌The antioxidative effect of a Chinese spice mix extract on the quality of mince from Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) during storage at 4°C}, journal = {Journal of Fisheries}, volume = {72}, number = {3}, pages = {315-327}, year = {2019}, publisher = {}, issn = {2008-5729}, eissn = {2423-7809}, doi = {10.22059/jfisheries.2020.292477.1122}, abstract = {Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) is an important economic species in aquaculture industry. Effect of cinnamon, star anise, ginger, fennel, nutmeg, licorice, dried apple peel and spice mix on lipid and protein oxidation of shrimp mince during refrigerated storage at 4 ºC for 8 days was evaluated. Total phenolic contents in all spices were between 669.7 and 1538.4 mg gallic acid equivalents /g dry matter. Licorice, cinnamon and spice mix at 100 µg gallic acid equivalent/ g mince led to the best odor and color in samples after 8 days of storage (P < 0.05). These minces showed lower protein carbonyls and higher total sulfhydryl groups with the coincidental lower lipid oxidation (P < 0.05). In minces incorporated with nutmeg or fennel extracts, rancid odor was noticeable with higher formation of protein carbonyls and TBARS. Ginger-treated mince showed the lowest bacterial count (4.16 log CFU/g) at day 8. Spice mix extract showed antioxidant activity in scavenging free radicals (DPPH, ABTS, and hydroxyl) with IC50 of 15.1, 92.1 and 72.4 ppm, respectively. Results indicated the effect of spice mix in oxidative stability of vannamei shrimp mince during 8 days of refrigerated storage.}, keywords = {Pacific white shrimp,Mince,Refrigerated storage,Spice extract,oxidation}, title_fa = {نقش حفاظتی لیکوریس و استار آنیس در عصاره ادویه میکس چینی بر حفظ کیفیت مینس میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) پرورشی در دمای 4 درجه سانتی گراد}, abstract_fa = {میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) یکی از گونه‌های مهم اقتصادی صنعت آبزی پروری است. خمیر میگو می‌تواند در تولید فرآورده‌های آماده و نیمه آماده شیلاتی مورد استفاده قرار گیرد و یا به شکل خام جهت مصارف خانگی عرضه گردد. در این مطالعه، تاثیر عصاره آنتی‌اکسیدانی پودر ادویه میکس چینی و یا پودر هریک از ادویه‌های آن به شکل مجزا (دارچین، آنیسون ستاره ای، زنجبیل، رازیانه، جوز هندی، لیکوریس، زیره، پوست خشک پرتقال) بر اکسایش  چربی و پروتئین خمیر در دمای 4 درجه سانتی‌گراد به مدت 8 روز  مورد بررسی قرار گرفت. مقدار ترکیبات فنولیک کل بین 7/669 تا 4/1538 میکروگرم معادل اسید گالیک بر میلی لیتر عصاره بود. خمیر حاوی لیکوریس، دارچین و ادویه میکس پس از 8 روز نگهداری دارای بهترین ویژگی حسی از لحاظ بو، رنگ و پذیرش کلی دارا بودند. این نمونه‌ها همچنین دارای مقدار بالاتر گروه‌های سولفیدریل کل و پروتئین کربونیلی کمتر بوده و اکسایش چربی در آنها در مقایسه با نمونه کنترل کاهش یافت. در خمیر حاوی زیره و رازیانه پس از 8 روز نگهداری بوی فساد به همراه میزان بالاتر TBARS و پروتئین کربونیلی مشهود بود. با این وجود، خمیر حاوی عصاره زنجبیل دارای تعداد باکتری‌های سرمادوست کمتری در بین تمامی نمونه‌ها بود. عصاره ادویه میکس دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی در مهار رادیکال‌های DPPH، ABTS و هیدورکسیل با IC50 معادل 10/15، 13/92 و 4/72 پی پی ام بود. این نتایج نشان داد که عصاره ادویه میکس در ثبات اکسیداتیو خمیر میگوی وانامی در مدت 8 روز نگهئاری در دمای 4 درجه سانتی‌گراد موثر است.}, keywords_fa = {میگوی وانامی,خمیر,نگهداری در یخچال,عصاره ادویه,اکسایش}, url = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74832.html}, eprint = {https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74832_84d4c7a50b52a15825298c281ac34b01.pdf} }