%0 Journal Article %T مقایسه ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهیان پار آزاد دریای خزر در دوره‌های غذادهی، گرسنگی و تغذیه مجدد %J شیلات %I دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-5729 %A ایمانپور, جاوید %A عابدیان, عبدالمحمد %A امیری مقدم, جمشید %A منیعی, فاطمه %D 2011 %\ 09/23/2011 %V 64 %N 3 %P 229-242 %! مقایسه ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهیان پار آزاد دریای خزر در دوره‌های غذادهی، گرسنگی و تغذیه مجدد %K اسیدهای‌چرب بدن %K ترکیب %K تغذیه مجدد %K گرسنگی %K ماهی آزاد دریای‌خزر %R %X این مطالعه به‌منظور مقایسه ترکیب اسید‌های چرب بدن ماهی پار آزاد دریای‌خزر (Salmo trutta caspius) در شرایط مختلف تغذیه‌ای انجام‌گردید. تعداد 900 ماهی پار آزاد خزر (1±SD) 5/12 گرم در شرایط مختلف تغذیه‌ای شامل شش هفته غذا‌دهی‌کامل (FFF یا شاهد)، سه‌هفته گرسنگی و سه‌هفته تغذیه‌مجدد (SF)، سه‌هفته غذادهی و سه‌هفته گرسنگی (FS)، دو هفته غذادهی، دو هفته گرسنگی و دو هفته تغذیه‌مجدد (FSF)، دو هفته گرسنگی، دو هفته غذادهی و دو هفته گرسنگی (SFS) و شش‌هفته گرسنگی‌کامل (SSS) نگه‌داری‌شدند. پس از اعمال شرایط مختلف تغذیه‌ای ترکیب اسیدهای‌چرب بافت‌بدن بوسیله‌ی GC/FID آنالیز‌شد. مجموع اسیدهای‌چرب تک غیر‌اشباع (MUFA) با افزایش دوره‌های‌گرسنگی نسبت‌به تیمار شاهد (14/35 درصد) کاهش‌یافت و به 32/32 درصد در تیمار SSS رسید، در‌عوض نسبت اسیدهای‌چرب اشباع (SFA) و اسیدهای‌چرب چند غیر‌اشباع (PUFA) به‌ترتیب از 25/27 و 10/27 در تیمار FFF به 81/32 و 54/31 درصد در تیمار SSS افزایش‌یافتند (05/0P %U https://jfisheries.ut.ac.ir/article_23571_fe20d38073b317e5bb249ef3fc9b6a90.pdf