%0 Journal Article %T بررسی فعالیت آنزیم‏های پروتئینی معده، پانکراس و روده ماهیان قزل‏آلای رنگین‎کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با تیمارهای جایگزین شده پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی سبوس برنج %J شیلات %I دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-5729 %A احمدی فرد, نصراله %A عابدیان کناری, عبدالمحمد %A معتمد زادگان, علی %D 2013 %\ 01/20/2013 %V 65 %N 4 %P 365-376 %! بررسی فعالیت آنزیم‏های پروتئینی معده، پانکراس و روده ماهیان قزل‏آلای رنگین‎کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با تیمارهای جایگزین شده پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی سبوس برنج %R 10.22059/jfisheries.2013.30540 %X ترکیب ثابت جیره‏های غذایی با کیفیت در آبزی پروری از اهمیت زیادی برخوردار است. هضم و جذب مواد مغذی وابسته به فعالیت آنزیم‏های هضمی است که درماهیان گوشتخوار بیشتر توسط آنزیم‏های پروتئازی انجام می‏شود. در مطالعه حاضر اثر جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی سبوس برنج بر فعالیت آنزیم‏های دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنزیم‏های معدوی (پپسین)، پانکراسی (تریپسین و کیموتریپسین) و آنزیم‏های نوار مسواکی (Brush border) روده (آمینوپپتیداز، آلکالین فسفاتاز) ماهیان تغذیه شده با درصدهای مختلف جایگزینی (10، 25 و 35 % جایگزینی) پودر ماهی با کنسانتره سبوس برنج مورد مقایسه قرار گرفت. در ماهیان تغذیه شده با جیره گیاهی تفاوت معنی‏داری در فعالیت آنزیم‏های پپسین، ترپسین و کیموتریپسن دستگاه گوارش آنها در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نشد (05/0> P). سطوح بالای جایگزینی به طور معنی‏داری بر روی فعالیت آنزیم‏های آلکالین فسفاتاز و آمینو پپتیداز تاثیر گذار بود به طوری که کمترین فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز به طور معنی‏دار (05/0 P P) اما با افزایش سطح جایگزینی به طور معنی‏داری (05/0 P %U https://jfisheries.ut.ac.ir/article_30540_2ed588f16bb46a5c563e70a69c41b37b.pdf