%0 Journal Article %T استفاده از عصارة جلبک قهوه‌ای سارگاسوم (Sargassum angustifolium) به‌منزلة آنتی‌اکسیدان در نگهداری گوشت چرخ‌شدة ماهی کیلکای معمولی (cultiventris Clupeonella) در یخچال %J شیلات %I دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-5729 %A باباخانی لشکان, آریا %A رضائی, مسعود %A رضایی, کرامت ا.. %A سیف آبادی, سید جعفر %D 2013 %\ 03/21/2013 %V 66 %N 1 %P 1-13 %! استفاده از عصارة جلبک قهوه‌ای سارگاسوم (Sargassum angustifolium) به‌منزلة آنتی‌اکسیدان در نگهداری گوشت چرخ‌شدة ماهی کیلکای معمولی (cultiventris Clupeonella) در یخچال %K جلبک‌های دریایی %K استخراج %K آنتی‌اکسیدان‏های طبیعی %K اکسیداسیون چربی %K ماهی کیلکا %R 10.22059/jfisheries.2013.35459 %X تحقیق حاضر به منظور بررسی امکان استفاده از عصاره‌های جلبکی، به‌منزلة آنتی‌اکسیدان‏های طبیعی، در گوشت چرخ‌شدة ماهی کیلکای معمولی انجام شد. گوشت چرخ‌شده شامل تیمارهایی با دو غلظت (ppm300 و ppm 600) از عصاره‌های آبی استخراج‌شده با مایکروویو و یک تیمار حاوی 5/0 درصد اسید اسکوربیک و یک تیمار شاهد بدون استفاده از هیچ افزودنی بود. نمونه‌ها برای مدت 8 روز در دمای یخچال (4 درجة سلسیوس) نگهداری شدند و نمونه‌برداری در روزهای صفر، 2، 4، 6 و 8 انجام شد. نتایج میزان پراکسید1، اسیدهای چرب آزاد2، تیوباربیتوریک اسید3 و ترکیب اسیدهای چرب نمونه‌ها نشان داد که نمونه‌های حاوی عصارة جلبکی و غلظت ppm300 به فساد اکسیداسیونی کمتری نسبت به سایر تیمارها دچار شدند (P<0.05). نتایج نشان داد که این جلبک گونة مناسبی برای استفاده به‌منزلة نگهدارندة طبیعی است. %U https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35459_cc4dba1449aa68b2a58673ca5d36bcca.pdf