%0 Journal Article %T تاثیرمکمل ال-کارنیتین روی الگوی رشد،ترکیب شیمیایی بدن، پروفایل اسید‌های چرب بدن و فعالیت فاکتور شبه انسولین (IGF-1) ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus, Houttyn) %J شیلات %I دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-5729 %A اکبری1*, پریا %D 2016 %\ 08/22/2016 %V 69 %N 2 %P 201-210 %! تاثیرمکمل ال-کارنیتین روی الگوی رشد،ترکیب شیمیایی بدن، پروفایل اسید‌های چرب بدن و فعالیت فاکتور شبه انسولین (IGF-1) ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus, Houttyn) %K ماهی شانک زرد باله %K ال- کارنیتین %K متبولیسم لیپید %K عملکرد رشد %K کیفیت لاشه %K فعالیت فاکتور رشد شبه انسولین %R 10.22059/jfisheries.2016.59851 %X  ال کارنیتین به­عنوان یکی از مکمل­های ضروری و مهم جهت تغذیه انسان و حیوان شناخته شده است. مطالعه حاضر، به­منظور بررسی اثر مکمل ال- کارنیتین بر  عملکرد رشد ( وزن نهایی بدن، میزان رشد روزانه، ضریب تبدیل غذایی، کارایی تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی، میزان کارایی پروتئین، میزان کارایی چربی، میزان تولید پروتئین و میزان تولید چربی) و ترکیبات شیمیایی لاشه ( پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت)، پروفایل اسید­های چرب بدن و فعالیت فاکتور رشد شبه انسولین1 (IGF-1) ماهی شانک زرد باله طراحی گردید. در این تحقیق، 240 ماهی با میانگین وزنی 46/0±23/3 گرم به­صورت تصادفی در 4 گروه 60 تایی ( با سه تکرار و در هر تکرار 20 قطعه ماهی) در مخازن پلاسنیکی 60 لیتر قرار گرفتند و با رژیم غذایی محتوی 0، 400، 800 و 1200 میلی­گرم ال-کارنیتین بر کیلوگرم غذا به­صورت روزانه مورد تغذیه قرار گرفتند. بعد از 64 روز، رژیم غذایی محتوی 800 میلی­گرم ال- کارنتین بر کیلوگرم غذا منجر به افزایش معنی­دار عملکرد رشد ( به استثنای میزان رشد روزانه)، میزان پروتئین و چربی لاشه، اسید­های چرب بدن و فعالیت شبه انسولین شد. همبستگی مثبت بین فعالیت شبه انسولین و میزان رشد روزانه به استثنای رژیم غذایی محتوی  1200 میلی­گرم ال- کارنیتین بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. با توجه به نتایج حاضر می­توان بیان نمود که رژیم غذایی  800 میلی­گرم ال- کارنیتین بر کیلوگرم غذا می­تواند منجر به افزایش رشد، کیفیت لاشه، فعالیت فاکتور رشد شبه انسولین 1 و متابولیسم لیپید در ماهی شانک زرد باله شود.  %U https://jfisheries.ut.ac.ir/article_59851_a5d0eea6ee0e07b94aefb4f86176df0a.pdf