%0 Journal Article %T تاثیر استفاده از جلبک سبز Ulva intestinalis بر ویژگی های ضد اکسیدانی پاستا %J شیلات %I دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-5729 %A پورقاسم, هانیه %A باباخانی, آریا %A رستم زاد, هانیه %D 2017 %\ 11/22/2017 %V 70 %N 3 %P 309-318 %! تاثیر استفاده از جلبک سبز Ulva intestinalis بر ویژگی های ضد اکسیدانی پاستا %K پاستا %K DPPH %K فنول %K رادیکال های آزاد %R 10.22059/jfisheries.2018.244986.1002 %X جلبک­های دریایی مانند سایر گیاهان فتوستنز کننده در معرض نور و اکسیژن قرار دارند که این امر می­تواند سبب ایجاد رادیکال­های آزاد و سایر عوامل اکسید­کننده گردد. عدم آسیب­های اکسیداتیو در ساختار آن­ها می­تواند نشان دهنده وجود ترکیبات ضداکسیداسیونی در آن­ها باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر پودر جلبک سبز Ulva intestinalis بر خواص ضداکسیداسیونی پاستا می­باشد. پاستا با درصدهای مختلف جلبک (5%، 10% و 15%) تهیه شد. آزمایش های برون تنی ویژگی­های ضداکسیدانی، میزان فنول کل و خنثی کنندگی رادیکال­های آزاد انجام شد. نتایج نشان داد که پاستای دارای 15% پودر جلبکی حاوی بالاترین میزان فنول کل، فعالیت ضد­اکسیدانی و خنثی کنندگی رادیکال­های آزاد را داشت (0/05>P). غنی سازی باعث بهبود خواص ضد­اکسیدانی و پتانسیل دارویی پاستای مورد مطالعه شد. %U https://jfisheries.ut.ac.ir/article_65946_62f80dd397f16a4a23c075b262685726.pdf