%0 Journal Article %T تاثیر نسبت‌های اسیدهای چرب لینولئیک به لینولنیک بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذایی، شاخص‌های احشایی و کبدی مولدین ماهی گورامی سه‌خال (Trichopodus trichopterus) در این مطالعه اثرات سطوح مختلف از نسبت دو اسیدچرب لینولئیک به لینولنیک (LA/LNA) شامل نسبت‌های شاهد، 5/0، 1، 2، 4 و 8 بر عملکرد رشد، ض %J شیلات %I دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-5729 %A سیفی برنجستانکی, صالح %A اسماعیلی فریدونی, ابوالقاسم %A اورجی, حسین %A آق, ناصر %D 2021 %\ 03/21/2021 %V 74 %N 1 %P 17-30 %! تاثیر نسبت‌های اسیدهای چرب لینولئیک به لینولنیک بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذایی، شاخص‌های احشایی و کبدی مولدین ماهی گورامی سه‌خال (Trichopodus trichopterus) در این مطالعه اثرات سطوح مختلف از نسبت دو اسیدچرب لینولئیک به لینولنیک (LA/LNA) شامل نسبت‌های شاهد، 5/0، 1، 2، 4 و 8 بر عملکرد رشد، ض %K نسبت اسید چرب لینولئیک به لینولنیک %K رشد %K ضریب تبدیل غذایی %K شاخص‌های احشایی و کبدی %K گورامی سه‌خال %R 10.22059/jfisheries.2021.315046.1214 %X در این مطالعه اثرات سطوح مختلف از نسبت دو اسیدچرب لینولئیک به لینولنیک (LA/LNA) شامل نسبت­های شاهد، 5/0، 1، 2، 4 و 8 بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذایی و شاخص­های احشایی و کبدی در ماهی گورامی سه­خال (Trichopodus trichopterus) طی یک دوره پرورش 90 روزه بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش نسبت LA/LNA در جیره، اثرات معناداری بر فاکتور وضعیت و متوسط سرعت رشد روزانه مشاهده نشد (05/0p). بالاترین مقادیر این شاخص­ها در نسبت 8 علیرغم عدم اختلاف معنادار مابین سطوح 5/0 تا 4 (05/0p) ولی اختلاف معناداری در سرعت رشد ویژه وزنی و طولی بدن ماهیان مابین تیمارها مشاهده نشد (05/0p). ضریب تبدیل غذایی مقادیر بمراتب بهتری در نسبت­های 4 و 8 در مقایسه با سایر نسبت­ها نشان داد (05/0>p). روند ماهانه سرعت رشد ویژه وزنی در تیمارهای مختلف نشان داد که تیمارهای با نسبت­های 4 و 8 سرعت رشد بالاتری را در ماه سوم نسبت به ماههای دوم و اول پرورش نشان دادند. بر اساس نتایج و به منظور تولید مولدین پرورشی می­توان پیشنهاد کرد که گنجاندن نسبت­های 4 و 8 از LA/LNA (در جیره­های فاقد روغن ماهی) سبب عملکردهای رشدی و تغذیه­ای بمراتب بهتری در ماهی گورامی سه خال گردید. %U https://jfisheries.ut.ac.ir/article_80269_7e8f6fda76cec4a934e755bb7e7882dd.pdf