%0 Journal Article %T بررسی اثرات جیره‌های غذایی حاوی باکتری‌های ریزپوشانی شده Lactobacillus rhamnosus JCM 1136 با آلژینات سدیم و کیتوزان بر رشد بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) %J شیلات %I دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-5729 %A ویسی, امیر %A اورجی, حسین %A رفیعی, غلامرضا %A فیروزبخش, فرید %A کرامت, عبدالصمد %D 2021 %\ 09/23/2021 %V 74 %N 3 %P 401-416 %! بررسی اثرات جیره‌های غذایی حاوی باکتری‌های ریزپوشانی شده Lactobacillus rhamnosus JCM 1136 با آلژینات سدیم و کیتوزان بر رشد بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) %K آبزی پروری %K پروبیوتیک %K ریزپوشانی %K رشد %K قزل آلای رنگین کمان %R 10.22059/jfisheries.2020.313255.1209 %X یکی از مهمترین مشکلات استفاده از پروبیوتیک­ها در صنعت آبزی پروری، میزان بالای مرگ و میر آن­ها در شرایط فرآوری، انبارداری و حضور در دستگاه گوارش آبزیان است. یکی از جدیدترین روش­ها برای محافظت و افزایش پایداری پروبیوتیک­ها، روش ریزپوشانی است. ریزپوشانی، پروبیوتیک‌ها را در مقابل فرآیندهای عمل آوری، شرایط نامساعد دستگاه گوارش و شرایط محیطی مکان ذخیره آن‌ها محافظت می‌کند. در این تحقیق ابتدا پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus با پوشش‌هایی از جنس آلژینات سدیم و کیتوزان ریزپوشانی شد و میزان زنده مانی و توان این پروبیوتیک در تحمل pH صفرا و شرایط شبیه سازی شده معده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس پروبیوتیک‌های ریزپوشانی شده با روش اسپری به پلت­های(حبه‌های) غذایی افزوده شد و به مدت 60 روز در اختیار بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان با میانگین وزن میانگین وزن اولیه (17/0±23/6) گرم قرار داده شد. در پایان دوره آزمایش، نتایج نشان داد که پروبیوتیک­های ریزپوشانی شده نسبت به پروبیوتیک­های آزاد در برابر شرایط شبیه سازی شده معده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان از میزان مقاومت بیشتری برخوردارند. همچنین نتایج مربوط به بررسی شاخص­های رشد نشان داد که ماهیان تغذیه شده با پروبیوتیک‌های ریزپوشانی شده با آلژینات سدیم-کیتوزان از لحاظ فاکتورهای رشد از قبیل از قبیل میزان رشد روانه با میانگین (48/0) گرم، افزایش وزن با میانگین (63/0±8/28) گرم و درصد افزایش وزن با میانگین (63/16±37/468) نسبت به ماهیان تیمار شاهد در شرایط بهتری بودند (p>0.05). %U https://jfisheries.ut.ac.ir/article_83323_d2a9af1ae82ebcc0cb90d6e53e9afe4d.pdf