%0 Journal Article %T اثر استراتژیهای مختلف تغذیهای بر عملکرد رشد و فاکتورهای بیوشیمیایی بچه فیل ماهیان (Huso huso) %J شیلات %I دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-5729 %A بهرام, سمیه %A اسلامی, مهدی %D 2022 %\ 03/21/2022 %V 75 %N 1 %P 123-135 %! اثر استراتژیهای مختلف تغذیهای بر عملکرد رشد و فاکتورهای بیوشیمیایی بچه فیل ماهیان (Huso huso) %K گرسنگی %K تغذیه %K شاخصهای بیوشیمایی %K فیل ماهی %K روش پرورش %R 10.22059/jfisheries.2021.328359.1273 %X در مطالعه حاضر، اثر استراتژیهای مختلف غذایی طی 60 روز و غذادهی مجدد به دنبال آن طی60 روز دوره پرورش بعدی جهت دستیابی به رشد جبرانی بر عملکرد رشد و شاخصهای بیوشیمیایی در فیل ماهی (Huso huso) مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور، 240 قطعه فیل ماهی با میانگین وزنی 10/1 ± 10/67 گرم (میانگین ± انحراف معیار) در 4 گروه استراتژی تغذیهای تقسیم شدند که شامل غذادهی در حد سیری (100 درصد)، 75 درصد غذادهی در حد سیری، 50 درصد غذادهی در حد سیری و 25 درصد غذادهی در حد سیری بود. در مرحله دوم تمامی گروهها در حد سیری تغذیه شدند. خونگیری از ماهیان در پایان آزمایش (120 روز) تغذیهای جهت بررسی شاخصهای بیوشیمیایی خون انجام شد. در پایان مرحله اول وزن نهایی در تیمار تغذیه شده حد سیری (100 درصد) به طور معناداری بیشتر از سایر تیمارهای آزمایشی بود و با افزایش محدودیت غذایی وزن نهایی کاهش یافت (05/0 > p). نرخ رشد ویژه به طور معناداری در تیمارهای حد سیری و 75درصد حد سیری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/ 0 >p ). در پایان مرحله دوم، اختلاف معناداری در ورن نهایی، طول نهایی، وزن کسب رشد و نرخ رشد ویژه بین تیمارها مشاهده نشد (05/0
p). پروتئین کل و تریگلیسرید در تیمارهای 100 و 75 درصد حد سیری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/ 0 > p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تغذیه ماهیان با 75 و 50 درصد حد سیری غذا دهی و غذادهی مجدد به دنبال آن منجر به رشد بالا با کاهش در هزینههای غذایی، بدون اثر منفی روی وضعیت فیزیولوژیک خواهد شد و میتواند به عنوان یک روش مناسب در برای پرورش فیل ماهی معرفی شود.واژگان %U https://jfisheries.ut.ac.ir/article_86529_966842b8013f2be85d6dcb1a68394c79.pdf