TY - JOUR ID - 24204 TI - بررسی عادات غذایی ماهی Scartelaos tenuis در آب‌های استان بوشهر JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - عبدلی, لیلا AU - کامرانی, احسان AU - عبدلی, اصغر AD - مربی گروه شیلات دانشگاه هرمزگان، ایران AD - دانشیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه هرمزگان، ایران AD - دانشیار پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، ایران Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 64 IS - 4 SP - 309 EP - 318 KW - استان بوشهر KW - ایران. KW - عادت غذایی DO - N2 - تعداد 181 نمونه ماهی از ماهی Scartelaos tenuis به صورت فصلی از بهار 1386 تا زمستان 1387 در سواحل استان بوشهر صید و در فرمالین 10% فیکس شدند. محتویات دستگاه گوارش نمونه‌ها با استفاده از روش شمارشی و مشخص نمودن درصدهای احتمالی و فراوانی انواع صید صورت پذیرفت. در این راستا درصد خالی بودن دستگاه گوارش، شاخص غالبیت طعمه غذایی و شاخص درصد فراوانی طعمه محاسبه شدند. نتایج به دست آمده نشان دادند که در ماهی S. tenuis ماده غذایی از نوع پاروپایان با شاخص غالبیت 18/69% صید غالب و اختصاصی می‌باشد. تغییرات فصلی محسوسی در رژیم غذایی این ماهی مشاهده نگردید. درصد خالی بودن دستگاه گوارش در زمستان بالاترین با میزان 32% و در فصل پاییز پایین‌ترین با مقدار 10% بوده است. شاخص خالی بودن معده صرف نظر از فصل و به طور کلی عدد 20% بدست آمد که نشان می‌دهد این ماهی در زمره‌ی ماهیان پر‌خور قرار می‌گیرد. شاخص نسبی طول روده (Relative Length Gut) عدد 4/1 بدست آمد که تاییدی بر رژیم غذایی همه چیز خواری این ماهی می‌باشد. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_24204.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_24204_ede50e7952afe3591fa321bfdfd857e8.pdf ER -