TY - JOUR ID - 35691 TI - تأثیر سطوح مختلف غذایی تفالة زیتون در رشد، ترکیب لاشه و ارزیابی حسی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - خوش خلق, مجیدرضا AU - نویریان, حمید AU - موسی پور شاجانی, مجید AU - محمدی, محمد AU - عزیزی, سعید AD - دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان - دکتری تخصصی AD - دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان-دکتری AD - دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان-کارشناسی ارشد AD - دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان- کارشناسی AD - دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان-کارشناسی Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 66 IS - 2 SP - 133 EP - 144 KW - قزل‌آلای رنگین‌کمان KW - تفالة زیتون KW - شاخص رشد KW - ترکیب شیمیایی لاشه KW - ارزیابی حسی DO - 10.22059/jfisheries.2013.35691 N2 - این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ضایعات حاصل از روغن‌کشی میوة زیتون در رشد و ارزیابی حسی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام پذیرفت. 4 جیرة غذایی شامل 1 جیره شاهد (بدون تفالة زیتون) و 3 جیره حاوی 5، 10 و 15 درصد تفالة خشک و الک‌شدة زیتون فرموله به ماهیان در 3 تکرار تغذیه شد. ماهیان با وزن متوسط 5±3/71 گرم، به طور تصادفی، در مخازن بتونی گرد با قطر 3 متر و ارتفاع 1 متر توزیع شدند. آب رودخانه با سرعت حدود L/S1 داخل استخرها در جریان بود، دما و pH آب به ترتیب طی دورة پرورش 3±10 درجة سانتی‌گراد و 7/6-1/8 بود. ماهی‌ها بر اساس 1 - 5/1درصد وزن بدن طی 3 نوبت در روز (8، 12 و 18)، به طور دستی، تغذیه شدند. بررسی فاکتورهای وزن نهایی، درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب وضعیت، ضریب تبدیل غذایی، شاخص کبدی و آنالیز لاشه نشان داد که به طور کل تا 5 درصد جیره می‌تواند با تفالة زیتون الک‌شده جایگزین شود. رشد، راندمان تغذیه‌ای و ترکیب لاشة ضعیف مربوط به تیمار با سطح 15 درصد تفالة زیتون بود که نسبت به سایر تیمارها اختلاف آماری بارزی را نشان می‌داد (P>0.05). نتایج ارزیابی حسی نیز نشان داد که افزودن تفالة زیتون در رنگ ماهی بی‌تأثیر است (P>0.05)، ولی در بو و مزة ماهی تأثیر مثبت دارد و در مقایسه با تیمار شاهد باعث خوش ‌خوراکی بیشتر ماهی شده است (P<0.05). به طور کلی، می‌توان اظهار داشت که 5 درصد تفالة زیتون در تغذیة ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان مفید است. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35691.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35691_da0f24f0863954e563d32cfb7e382ad6.pdf ER -