TY - JOUR ID - 36439 TI - پرورش پاروپای آب شیرین Eucyclops serrulatus با استفاده از جیره‌های جلبکی و غیر جلبکی در شرایط آزمایشگاهی JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - فرهادیان, امیدوار AU - خرامان نیا, رحمان AU - محبوبی صوفیانی, نصرالله AU - ابراهیمی درچه, عیسی AD - استادیار گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران AD - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران AD - استاد گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران AD - دانشیار گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان،ایران Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 66 IS - 4 SP - 463 EP - 477 KW - پاروپایان KW - تولید KW - جیره‌های جلبکی و غیرجلبکی KW - رشد KW - eucyclops serrulatus DO - 10.22059/jfisheries.2014.36439 N2 - پاروپایان، از سخت‌پوستان زئوپلانکتونی، طعمه‌های مناسبی برای تغذیة لارو ماهیان‌اند. در تحقیق حاضر تأثیر 5 تیمار غذایی مختلف شامل جلبک سبز Scenedesmus quadricauda، پودر غلات گیاهی (برنج+ گندم+ کلزا+ جو)، پودر غذای ماهی، پودر مخلوط کود (کود مرغی+ کود گاوی) و مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) در میزان تولید، رشد و اندازة بدن در پاروپای آب شیرین Eucyclops serrulatus بررسی شد. نتایج نشان داد که میانگین تولید ناپلیوس 7/4 ± 8/48 (خطای استاندارد ±)، 35/2± 4/28، 1/2 ± 7/17، 8/1± 9/15 و 8/1 ± 6/2 فرد به ازای هر ماده و میانگین تولید کپه پودیت 9/4 ± 3/37، 8/1 ± 3/29، 2/3± 6/18، 0/1± 1/7 و 8/1 ± 3/5 فرد به ازای هر فرد ماده به ترتیب با پودر غذای ماهی، مخمر، پودر غلات گیاهی، جیرة جلبکی سندسموس و کود مخلوط است. پودر غذای ماهی مناسب‌ترین جیره برای پرورش پاروپای E. serrulatus بود، زیرا بیشترین تولید کل پاروپا (ناپلیوس+ کپه پودیت+ بالغ) (7/3 ± 3/101 فرد به ازای هر فرد ماده یا 2/94 ± 0/2533 فرد در هر لیتر)، میزان رشد ویژه (15/0 در روز)،کوتاه‌ترین زمان دو برابرشدن جمعیت (60/4 روز)، و بالاترین اندازة بدن (8/691 میکرومتر طول و 2/298 میکرومتر عرض) را داشت. در مجموع نتایج این تحقیق بر اساس تولید، رشد و اندازة بدن مشخص کرد که پاروپای E. serrulatus پتانسیل مناسب پرورش با جیره‌های جلبکی و غیر جلبکی را دارد، اما عملکرد مناسب‌تر در جیره‌های غیر جلبکی دیده شد. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_36439.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_36439_e55cdc19699e79bdc1acff41d4af320a.pdf ER -