TY - JOUR ID - 50351 TI - شناسایی مولکولی و پاتولوژیک Lactococcus garvieaeجداسازی شده ازماهیان قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)پرورشی ایلام JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - حیدری نژاد, سعیده AU - سلامات, نگین AU - پوراحمد, فاضل AU - سواری, احمد AU - ارچنگی, بیتا AD - 1- کارشناس ارشد بافت شناسی آبزیان دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر و دانشجوی PhDآناتومی و جنین شناسی دامپزشکی دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران AD - استادیار گروه بافت شناسی دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر، ایران AD - استادیار دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام، ایران AD - استاد گروه زیست دریا دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر، ایران AD - استادیار گروه زیست دریا دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر، ایران Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 67 IS - 1 SP - 25 EP - 37 KW - Lactococcus garvieae KW - iniae Streptococcus KW - پاتولوژی KW - قزل آلای رنگین کمان KW - multiplex PCR DO - 10.22059/jfisheries.2014.50351 N2 - در مطالعه حاضر 60 قطعه ماهی با علائم کلینیکی نظیر بی حالی، شنای نامنظم و اگزوفتالمی از مزارع پرورشی قزل­آلای رنگین کمان واقع در اطراف شهر ایلام در بهمن ماه 1388 جمع آوری شد. جهت تشخیص عامل اصلی بیماری، نمونه­هایی از کبد، کلیه و طحال برداشته و در محیط کشت آگار خوندار ( blood agar) در دمای 22 درجه سانتی­گراد به مدت 24 ساعت انکوبه شد. جهت تأیید ایزوله­ها از  multiplex PCR و ژن­های  16S rRNA، lctO و 16S- 23S rRNA  که به ترتیب جهت شناسایی  Lactococcus garvieae, و Streptococcus iniae. S. dysgalactiae به کار می روند استفاده شد. در این مطالعه برای غالب ایزوله­ها باندی به طول  bp 1100 تشکیل شد که مربوط به باکتری  L. garvieae می باشد. بر این اساس می توان نتیجه گرفت که عامل اصلی بروز سپتی سمی  L. garvieae بوده است. نتایج حاصل از مطالعات هیستوپاتولوژیک در ماهیان مبتلا به لاکتوکوکوزیس شامل ایجاد فضای ادماتوز و بلند شدن اپیتلیوم لاملا­ها، آنوریسم در مویرگ­های لاملا، هیپرتروفی و هیپرپلازی سلول­های اپیتلیال و افزایش لکوسیت­ها در آبشش، ضخیم شدگی غشای پایه گلومرولی، نکروز سلول­های توبولی، افزایش مراکز ملانوماکروفاژ، احتقان و خونریزی در کلیه بود. در نهایت به نظر می رسد Multiplex PCR روش تشخیصی قطعی جهت شناسایی سریع باکتری به ویژه در عفونت های ترکیبی می باشد. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_50351.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_50351_b0b9460d1015df1f096a1e8327af99eb.pdf ER -