TY - JOUR ID - 55118 TI - بررسی رژیم غذایی توتیای دریایی گونة Echinometra mathaei در مناطق بین جزر و مدی سواحل چابهار JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - شکوری, آرش AU - معنوی شاد, سینا AD - استادیار، گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 68 IS - 2 SP - 255 EP - 266 KW - توتیای دریایی KW - رژیم غذایی KW - سواحل چابهار KW - جلبک قهوه‌ای KW - جلبک قرمز KW - جلبک سبز KW - بین جزر و مدی KW - E.mathaei DO - 10.22059/jfisheries.2015.55118 N2 - این تحقیق با هدف تعیین رژیم غذایی توتیای دریایی گونة Echinometra mathaei در نواحی بین جزر و مدی سواحل چابهار طی دورة زمانی شهریور 1391 تا فروردین 1392 در سه ایستگاه به صورت فصلی انجام گرفت. توتیای دریایی صیدشده به آزمایشگاه منتقل شد و پس از تشریح، محتویات دستگاه گوارش جانور زیر میکروسکوپ شناسایی شد. از نتایج این بررسی شناسایی جلبک‌ها در دستگاه گوارش توتیا و اولویت‌بندی آن‌ها بر حسب نوع (جلبک قهوه‌ای، قرمز، سبز) بود. نتیجه چنین بود که توتیای دریایی مورد مطالعه دارای تنوع غذایی بالایی است که تغذیة این موجود در رشد و تولید گناد آن نیز مؤثر واقع می‌شود. در مجموع، توتیای دریایی گونة E.mathaei نخست از جلبک‌های قهوه‌ای محل زندگی خود و در اولویت بعدی از جلبک‌های قرمز همچنین سبز و در پاره‌ای از اوقات از جانوران دیگر (لارو سخت‌پوستان و مرجان‌ها) تغذیه می‌کند. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_55118.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_55118_d1170333b60a00e57b450a58c50b1e28.pdf ER -