TY - JOUR ID - 56104 TI - اثر عصارة سیر بر رشد، تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشة کفال ماهی (Mugil cephalus) JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - اکبری, پریا AU - اربابی, کلثوم AU - بلوچزهی, مریم AU - جمشیدزهی, حمیده AU - طهماسبی, سهیلا AD - استادیار گروه شیلات، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران AD - کارشناس گروه شیلات، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 68 IS - 3 SP - 343 EP - 353 KW - ترکیب لاشه KW - تولید پروتئین KW - عصارة سیر KW - کفال ماهی KW - محرک رشد DO - 10.22059/jfisheries.2015.56104 N2 - در این تحقیق، اثر عصارة سیر بر شاخص‌های رشد (افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت، طول نهایی و وزن نهایی)، تغذیه (ضریب تبدیل غذا، راندمان مصرف پروتئین و راندمان تولید پروتئین) و ترکیب بدن (میزان پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) در لارو کفال‌ماهیان در 4 تیمار مختلف (سه تکرار در هر تیمار) به مدت 30 روز بررسی شد. به این منظور، لارو کفال‌ماهیان با میانگین وزنی g 01/0±45/0 با جیرة غذایی حاوی  5/0، 1 و 3 درصد عصارة سیر تغذیه شدند و تیمار شاهد با جیرة غذایی فاقد عصارة سیر تغذیه شد. نتایج نشان داد که در پایان آزمایش، بالاترین وزن نهایی g 05/0±78/0، طول نهایی cm 14/0±04/4، بیش‌ترین میزان افزایش وزن % 19/17±13/85، نرخ رشد ویژه % 31/0±93/1، بالاترین نرخ تولید پروتئین % 58/67±05/415، کم‌ترین میزان چربی لاشه % 01/0±37/3 و بیش‌ترین میزان پروتئین لاشه % 03/0±99/20 در تیمار حاوی 3 درصد عصارة سیر مشاهده شد که با تیمار شاهد تفاوت معنی‌داری داشت (05/0>P). در مجموع، بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن 3 درصد عصارة سیر به جیرة غذایی لارو کفال‌ماهیان به منظور بهبود شاخص‌های رشد، تغذیه و کیفیت لاشه در این ماهیان پیشنهاد می‌شود.   UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_56104.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_56104_62f3d97b1cc6816371b454e8e9a83533.pdf ER -