TY - JOUR ID - 63900 TI - تاثیر نایسین و اسانس نعناع فلفلی بر رشد استرپتوکوکوس اینیایی در فیله قزل آلای رنگین کمان JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - خبازی, مینا AU - رومیانی, لاله AU - قائنی, منصوره AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران. AD - استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران. AD - دانشیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران. Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 69 IS - 4 SP - 471 EP - 480 KW - استرپتوکوکوس اینیایی KW - اسانس نعناع فلفلی KW - نایسین KW - قزل آلای رنگین کمان KW - دما DO - 10.22059/jfisheries.2017.63900 N2 - در این مطالعه اثرات ضد باکتریایی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در غلظت­های 0، 0/4 و 0/8 درصد و نایسین در غلظت­های 0، 0/25 و 0/75 میکروگرم بر میلی­ لیتر ب ه­صورت تنهایی و توام برای کنترل استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) در فیله قزل آلای رنگین­ کمان (Oncorhynchus mykiss) در دو دمای 4 و 8 درجه سانتی­گراد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسانس نعناع فلفلی در مقایسه با نایسین قدرت بازدارندگی بالاتری در هر دو دمای 4 و 8 درجه سانتی­گراد دارد. در دمای 4 درجه سانتی­گراد، اسانس نعناع فلفلی و نایسین به­صورت توام در مقایسه با تیمار شاهد عملکرد بهتری داشتند و در تیمار توام 75/0 میکروگرم بر میلی­لیتر نایسین و 8/0 درصد اسانس نعناع فلفلی رشد استرپتوکوکوس اینیایی از روز سوم متوقف شد. همچنین با افزایش میزان نایسین و اسانس نعناع فلفلی فعالیت ضد میکروبی افزایش پیدا کرد و در دمای 8 درجه سانتی­گراد این ترکیب توانست تا روز نهم از رشد باکتری جلوگیری کند. نتایج این بررسی نشان داد که اسانس نعناع فلفلی دارای خاصیت ضد باکتریایی بیشتری در مقایسه با نایسین علیه استرپتوکوکوس ­اینیایی بود. در هر دو تیمار با افزایش سطح نایسین و اسانس نعناع فلفلی فعالیت بازدارندگی در دو دمای 4 و 8 به شکل معنی ­داری در مقایسه با تیمار شاهد و تیمارهایی با مقادیر کمتر نایسین و اسانس نعناع فلفلی افزایش یافت. در هر دو دمای نگهداری 4 و 8 درجه سانتی­گراد بهترین عملکرد در تیمار با بالاترین سطح یعنی 0/75 میکروگرم بر میلی­لیتر نایسین و 0/8 درصد اسانس نعناع فلفلی مشاهده شد. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_63900.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_63900_4e49607079dfa7ff54f1796a4a67ac38.pdf ER -