TY - JOUR ID - 64636 TI - تأثیر جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی به وسیله روغن هسته انگور بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - زمانی, عباس AU - معافی, ابوذر AD - استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر، همدان، ایران. AD - کارشناس شیلات اداره جهاد کشاورزی شهرستان ملایر، همدان، ایران. Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 70 IS - 2 SP - 148 EP - 160 KW - روغن ماهی KW - روغن هسته انگور KW - لیپاز KW - عملکرد رشد KW - Oncorhynchus mykiss DO - 10.22059/jfisheries.2018.223611.966 N2 - در این تحقیق، تأثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن هسته انگور بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم لیپازدر ماهی قزل آلارنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)(میانگین وزن 2±40 گرم) طی یک دوره 60 روزه انجام شد. در این مطالعه از جیره شاهد (A) حاوی 100% روغن ماهی و سایر جیره‌ها حاوی 25 (B)،50 (C)، 75 (D) و100% (E) روغن هسته انگور به­ جای روغن ماهی استفاده گردید. در پایان آزمایش شاخص‌های رشد، ترکیب شیمیایی بدن و میزان فعالیت آنزیم لیپاز از ضمائم پیلوریک و روده سنجش شدند. نتایج نشان داد بین میزان افزایش وزن بدن، شاخص کبدی، شاخص احشایی، ضریب تبدیل غذایی، رطوبت و پروتئین بدن ماهیان در جیره ­های آزمایشی اختلاف معنی ­داری وجود داشت (0/05>P). نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، میزان چربی و خاکستر بدن اختلاف معنی ­داری را بین جیره های آزمایشی نشان ندادند (0/05P). براساس نتایج حاصل از عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن، فعالیت آنزیم لیپاز و همچنین بر اساس برآورد نمودار خط شکسته (broken line)، جیره حاوی 50% روغن هسته انگور نسبت به سایر جیره‌ها می­ تواند برای رشد ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان مناسب باشد. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64636.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64636_c9c5f3ff8e724cfb240d77991543a877.pdf ER -