TY - JOUR ID - 78226 TI - اثرات سطوح مختلف پودر زنجبیل (Zingiber officianlis ) بر شاخص های رشد و ترکیبات شیمیایی عضله و تنش ناشی از شوک های محیطی در میگو درشت جثه آب شیرین (Macrobrachium Rosenbergii ) JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - نویریان, حمید AU - مولودی سیاهمزگی, سید محمد AU - شیروانی, علی AD - دانشیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایزان AD - کارشناس شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایزان Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 73 IS - 3 SP - 341 EP - 350 KW - میگوی روزنبرگی KW - پودر زنجبیل KW - رشد و بقا KW - تنش محیطی DO - 10.22059/jfisheries.2020.305769.1182 N2 - میگو بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii ) یکی از گونه‌های مهم اقتصادی به شمار می آید و در صنعت آبزی پروری دارای اهمیت زیادی است. در تولید این میگو، بهینه سازی غذای میگو که تضمین کننده رشد ماهی و افزایش مقا ومت میگو نسبت به تغییر شرایط محیطی باشد دارای اهمیت زیادی است. لذا، در این آزمایش اثر بکار گیری سطوح مختلف زنجبیل در جیره غذایی شامل: صفر (شاهد)، 1، 2 و 3 درصد در 3 با پروتئین و چربی یکسان (۳۰ درصد و 7/6 درصد) روی شاخص های رشد و ترکیب بیو شیمیایی بدن و مقاومت آن به استرس محیطی در این میگو مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح مختلف زنجبیل در جیره تا 3 درصد، شاخص های رشد و تغذیه به طور معنی داری افزایش می یابد (p <0.05) . عضله میگو در تیمار حاوی ۳ درصد پودر زنجبیل کاهش در رطوبت، افزایش پروتئین و خاکستر کل را به طور معنی داری نشان داد (p <0.05). شوک های محیطی دما (32 درجه سانتی گراد ) و شوری (15ppt) در جیره حاوی ۳ درصد نسبت به سایر تیمارها کمترین مرگ و میر را داشت (p <0.05). بطور کلی از نتایج این آزمایش چنین استنباط شد که میزان شاخص های رشد، بقا و تغذیه ای در تیمار غذایی حاوی ۳ درصد زنجبیل از عملکرد مطمئن تری برخوردار است و به کار گیری این جیره میگو را در برابر تنش های محیطی ایمن تر می کند UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_78226.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_78226_903982a20f1c84a71bf8d06cdd6a7824.pdf ER -