TY - JOUR ID - 78700 TI - بررسی تأثیر پروبیوتیک‌های باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis) و لاکتوباسیلوس پلانتروم (Lactobacillus plantarum) در آب مخازن بر فاکتورهای رشد و کیفیت لاشه میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - حسنی اژدری, سید مهرداد AU - رضایی توابع, کامران AU - حسینی, سیدولی AU - باقری, دارا AU - فرینسکو, مایک AU - قاسمی, سید احمد AU - اژدری, اشکان AU - وزیرزاده, آریا AU - پذیر, محمد خلیل AD - کرج- میدان امام حسین- بلوار شهید چمران- دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - گروه مهندسی شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران AD - عضو هیات علمی AD - بخش توسعه علوم شیلات دانشکده کشاورزی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی AD - مرکز پژوهش‌های خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. AD - مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، ایران. AD - گروه منابع طبیعی دانشگاه شیراز AD - پژوهشکده میگوی کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 73 IS - 3 SP - 455 EP - 470 KW - پروبیوتیک KW - میگو KW - فاکتورهای رشد KW - انجماد KW - کیفیت لاشه DO - 10.22059/jfisheries.2020.309281.1192 N2 - با توجه به اهمیت پروبیوتیک‌ها در پرورش میگوهای دریایی، این تحقیق با هدف بررسی تأثیر پروبیوتیک‌های باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتروم در آب پرورش بر فاکتورهای رشد و کیفیت لاشه میگوی وانامی بررسی گردید. در این تحقیق، اثرات متقابل دو پروبیوتیک باسیلوس سوبتیلیس (B) و لاکتو باسیلوس پلانتارم (L) در 2 سطح B1= 106 CFU/gr و B2= 106×3 CFU/gr، L1= 105 CFU/gr و L2= 105×3 CFU/gr در آب مخازن پرورش پست لارو میگوی پا سفید غربی به مدت 2 ماه بررسی شد. فاکتورهای رشد شامل: میزان افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، درصد بازماندگی و میزان چربی و پروتئین لاشه اندازه‌گیری شدند، پس از آن میگوها به فریزر 18- درجه سلسیوس منتقل شده و در روزهای 1، 15، 30، 45 و 60 فاکتورهای کیفی لاشه شامل: آبچک، ظرفیت نگهداری آب، pH، TBA و TVB-N اندازه‌گیری شدند. بیشترین میزان افزایش بدن و ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمار B(L1×B2)، بیشترین درصد بازماندگی مربوط به تیمار E(L2×B1)، بیشترین میزان چربی و پروتئین لاشه به ترتیب متعلق به تیمار‌های C(L1×B1) و E(L2×B1) بود. طبق داده­های بدست آمده از آزمون­های کیفیت لاشه در شاخص آبچک، ظرفیت نگهداری آب و TBA تاثیرات پراکنده­ای از سویه­های مورد استفاده مشاهده گردید در حالی که در شاخص TVB-N و pH در هیچکدام از روزها تاثیر نداشتند. به طور کلی افزودن همزمان سویه­های باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتارم در دوزهای ذکر شده به آب مخازن دارای تاثیر مثبتی بر فاکتورهای رشد دارد. خصوصا اینکه تیمار B(L1×B2) از منظر افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در وضعیت بهتری نسبت به مابقی تیمارها قرار داشت. به طور کلی طبق نتایج بدست امده از بخش اول و دوم، استفاده همزمان از پزوبیوتیک­های لاکتوباسیلوس پلانتارم و باسیلوس سوبتیلیس در آب مخازن پرورش میگوی پاسفید غربی بر فاکتورهای رشد آن تاثیر مثبت دارد. با این حال تاثیر آن بر فاکتورهای کیفی لاشه، پراکنده و قابل چشم پوشی بود. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_78700.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_78700_bb891b4c24b8ac641434cab67f037179.pdf ER -