TY - JOUR ID - 80267 TI - اثر پروتئین هیدرولیز شده، ویتامین E و روغن اکسید شده بر عملکرد رشد، شاخص‌های خون شناسی و کیفیت لاشه‌ی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - نجفی حاجیپور, اسفندیار AU - حسینی, سیدولی AU - فرحمند, حمید AU - مجازی امیری, باقر AU - سلطانی, مهدی AD - دانشجوی دکتری گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران AD - استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - استادگروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 74 IS - 1 SP - 1 EP - 15 KW - ماهی قزل آلای رنگین کمان KW - ویتامین E KW - پروتئین هیدرولیز KW - روغن اکسید شده KW - استرس اکسیداتیو DO - 10.22059/jfisheries.2021.316962.1221 N2 - ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان در قالب طرح کاملاً تصادفی (شش تیمار و سه تکرار) توسط خوراک حاوی روغن تازه‌ی ماهی کیلکا و 50 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم 1)بدون (تیمار شاهد A، FO50) یا 2)با پروتئین هیدرولیز (4 درصد جایگزین پودر ماهی) (تیمار B، FO50HP)، 50 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم و روغن اکسید شده 3)بدون (تیمار C، OO50) و 4)با پروتئین هیدرولیز (تیمار D، OO50HP)، 250 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم و روغن اکسید شده 5)بدون (تیمار E، OO250) یا 6)با پروتئین هیدرولیز (تیمار F، OO250HP) به مدت هشت هفته تغذیه شدند. پایین ترین و بالاترین FCR در تیمارهای B و E حاصل شد (05/0 >P). مقادیر دیگر شاخص‌های رشد در تیمارهای A و B  بیش از دیگر تیمارها بودند (05/0 >P). بالا ترین و پایین ترین میزان آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) به ترتیب در تیمار C و تیمارهای A و B (05/0 >P)، بالاترین و پایین‌ترین میزان آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) به ترتیب در تیمارهای C و D و تیمار B (05/0 >P) مشاهده شد. بیشترین درصد نوتروفیل‌ها (Nut) و کمترین درصد لنفوسیت‌ها (Lym) در تیمار E و عکس آن در تیمار C حاصل شد (05/0 >P). بالاترین میزان فاگوسیتوز در تیمارهای C و D و پایین ترین آن در تیمار A ایجاد شد (05/0 >P). بیشترین مقداراسید چرب غیر اشباع 9-n1 :14 (5- سیس- اسید تترادسنوئیک) فیله در تیمار F و کمترین مقدار در تیمار B بود (05/0 >P). بالاترین میزان 18:0 (اسید استئاریک) فیله در تیمار A و پایین ترین میزان در تیمار D بود(05/0 >P). بیشترین مقدار 6-n4 :20 فیله (اسید آراشیدونیک) در تیمار D و کمترین مقدار در تیمار F بود (05/0 >P). طبق نتایج این پژوهش، ویتامین E (50 میلی گرم در کیلوگرم) همراه با پروتئین هیدرولیز (4 درصد جایگزین پودر ماهی) می‌تواند از آسیب‌های استرس اکسیداتیو ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرواری جلوگیری نماید. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_80267.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_80267_ca2af480d32143b0c2a2783fdc2528ad.pdf ER -