TY - JOUR ID - 80269 TI - تاثیر نسبت‌های اسیدهای چرب لینولئیک به لینولنیک بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذایی، شاخص‌های احشایی و کبدی مولدین ماهی گورامی سه‌خال (Trichopodus trichopterus) در این مطالعه اثرات سطوح مختلف از نسبت دو اسیدچرب لینولئیک به لینولنیک (LA/LNA) شامل نسبت‌های شاهد، 5/0، 1، 2، 4 و 8 بر عملکرد رشد، ض JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - سیفی برنجستانکی, صالح AU - اسماعیلی فریدونی, ابوالقاسم AU - اورجی, حسین AU - آق, ناصر AD - دانش آموخته دکترای شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران AD - دانشیارگروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، ساری، ایران AD - دانشیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه شیلات، ساری، ایران AD - استاد پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری، دانشگاه ارومیه، ارومی، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 74 IS - 1 SP - 17 EP - 30 KW - نسبت اسید چرب لینولئیک به لینولنیک KW - رشد KW - ضریب تبدیل غذایی KW - شاخص‌های احشایی و کبدی KW - گورامی سه‌خال DO - 10.22059/jfisheries.2021.315046.1214 N2 - در این مطالعه اثرات سطوح مختلف از نسبت دو اسیدچرب لینولئیک به لینولنیک (LA/LNA) شامل نسبت­های شاهد، 5/0، 1، 2، 4 و 8 بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذایی و شاخص­های احشایی و کبدی در ماهی گورامی سه­خال (Trichopodus trichopterus) طی یک دوره پرورش 90 روزه بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش نسبت LA/LNA در جیره، اثرات معناداری بر فاکتور وضعیت و متوسط سرعت رشد روزانه مشاهده نشد (05/0p). بالاترین مقادیر این شاخص­ها در نسبت 8 علیرغم عدم اختلاف معنادار مابین سطوح 5/0 تا 4 (05/0p) ولی اختلاف معناداری در سرعت رشد ویژه وزنی و طولی بدن ماهیان مابین تیمارها مشاهده نشد (05/0p). ضریب تبدیل غذایی مقادیر بمراتب بهتری در نسبت­های 4 و 8 در مقایسه با سایر نسبت­ها نشان داد (05/0>p). روند ماهانه سرعت رشد ویژه وزنی در تیمارهای مختلف نشان داد که تیمارهای با نسبت­های 4 و 8 سرعت رشد بالاتری را در ماه سوم نسبت به ماههای دوم و اول پرورش نشان دادند. بر اساس نتایج و به منظور تولید مولدین پرورشی می­توان پیشنهاد کرد که گنجاندن نسبت­های 4 و 8 از LA/LNA (در جیره­های فاقد روغن ماهی) سبب عملکردهای رشدی و تغذیه­ای بمراتب بهتری در ماهی گورامی سه خال گردید. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_80269.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_80269_7e8f6fda76cec4a934e755bb7e7882dd.pdf ER -