TY - JOUR ID - 84361 TI - اثر منابع مختلف نشاسته جیره بر عملکرد رشد و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - سلطانی آلکوئی, امیر AU - جلالی, سید محمد علی AU - جلالی, سید امیرحسین AU - خیری, فرشید AD - دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران AD - استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران AD - دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران AD - دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 74 IS - 4 SP - 485 EP - 496 KW - نشاسته KW - ذرت KW - آرد گندم KW - ضریب تبدیل خوراک KW - قزل آلای رنگین کمان DO - 10.22059/jfisheries.2021.329614.1278 N2 - آزمایشی به منظور بررسی اثر تغذیه منابع مختلف نشاسته بر افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، شاخص کبدی و احشایی و برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام گرفت. آرد گندم، ذرت و محصول جانبی نشاسته ای ناشی از فرآیند تولید گلوتن گندم در خوراک اکسترود ماهی استفاده شد و به ۳۰۰ قطعه ماهی (با میانگین وزنی۱± 157 گرم) که بصورت طرح کاملا تصادفی در ۱۲ وان ۳۰۰ لیتری توزیع شدند، به مدت ۶۰ روز تغذیه گردید. نتایج نشان داد که تغییر منبع نشاسته جیره بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک و نرخ رشد ویژه ماهی‌ها در کل دوره تاثیر نداشت. کمترین شاخص احشایی و بیشترین راندمان لاشه ماهی با تغذیه خوراک اکسترود دارای ذرت مشاهده شد (05/0>P). تغذیه آرد گندم سبب افزایش غلظت سرمی آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز ماهی­ها شد (05/0>P)، در حالیکه تری گلیسیرید، کلسترول، پروتئین تام، گلوکز، لیپوپروتئین با چگالی بالا و لیپوپروتئین با چگالی پایین تحت تاثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت. در مجموع ذرت می‌تواند بدون اثرات منفی بر عملکرد رشد و فراسنجه‌های خونی ماهی قزل‌آلا، بطور کامل جایگزین آرد گندم به عنوان منبع اصلی نشاسته خوراک اکسترود استفاده شود در حالیکه برای استفاده از محصول جانبی نشاسته­ای ناشی از فرآیند تولید گلوتن گندم در جیره اکسترود ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان نیاز به پژوهش­های بیشتر است. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_84361.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_84361_a9b0b5301c7fbfcbe7ebeb145e7a176a.pdf ER -