TY - JOUR ID - 86530 TI - اثرمتقابل دو سطح استفاده از پری‌بیوتیک تجاری سانیار (پودری و مایع) در کاهش بار آلودگی آب، عملکرد رشد و تغذیه، فعالیت آنزیم‌های گوارشی، ایمنی غیر اختصاصی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در سیستم بیوفلاک JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - جعفریان, سمیرا AU - آدینه, حسین AU - فرهنگی, محمد AU - هرسیج, محمد AU - کردجزی, ضیاء AD - دانشجوی دکتری شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس AD - استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس AD - دانشیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 75 IS - 1 SP - 137 EP - 152 KW - بیوفلاک KW - پری‌بیوتیک سانیار KW - ماهی کپور KW - رشد KW - ایمنی KW - کیفیت آب DO - 10.22059/jfisheries.2022.332308.1287 N2 - هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات استفاده از دو سطح پری­بیوتیک سانیار (پودری و مایع) بر عملکرد رشد، بهره­وری تغذیه، فعالیت آنزیم­های گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی بچه­ماهی کپور معمولی در سیستم بیوفلاک بود. ماهی کپور معمولی (45/0± 09/10 گرم) در 18 مخزن (35 لیتر) در 6 تیمار به مدت 60 روز ذخیره شد که شامل موارد زیر است: تیمار شاهد بدون افزودنی با آب تمیز (C)، تیمار شاهد بدون افزودنی با فلاک (FC)، تیمارهای فلاک با 1/0 گرم و 2/0 گرم پری­بیوتیک پودری (FP1 and FP2) و تیمارهای فلاک با 1 میلی­لیتر و 2 میلی­لیتر پری­بیوتیک مایع (FL1 and FL2) در 100 گرم غذای پایه بود. شاخص‌های آب در حد استاندارد برای این گونه حفظ شد. غلظت آمونیاک کل (TAN) بین تیمارهای آزمایشی اختلاف آماری معنی­داری داشت. در تیمار FP1 عملکرد رشد ماهی به­طور معنی­داری بیشتر و ضریب تبدیل غذایی کمتر بدست آمد. بیشترین فعالیت پروتئاز روده (05/0± 42/8) در تیمار FP1 بدست آمد. کمترین میزان کورتیزول و گلوکز سرم در تیمار FP1 مشاهده شد. سرم ایمونوگلوبولین و لیزوزیم در تیمارهای FP2 و FL1 به­طور معنی­داری بیشتر از سایر تیمارها بود. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از 1/0 گرم پودر پری­بیوتیک سانیار در 100 گرم غذا در سیستم بیوفلاک می­تواند عملکرد رشد و وضعیت ایمنی ماهی کپور معمولی را بهبود بخشد. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_86530.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_86530_129829e2424f10f73347d7d784bd399f.pdf ER -