TY - JOUR ID - 87800 TI - اثرات نانو ذرات آهن به همراه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس بر آنزیم‌های گوارشی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) JO - شیلات JA - JFISHERIES LA - fa SN - 2008-5729 AU - ضیایی نژاد, سعید AU - بنی صالح, ناصر AU - آبرومند, علی AU - تقوی مقدم, احمد AD - دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، بهبهان، ایران AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، بهبهان، ایران Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 75 IS - 2 SP - 303 EP - 315 KW - نانو ذرات آهن KW - پروبیوتیک KW - آنزیم گوارشی KW - فلور میکروبی KW - ماهی کپور DO - 10.22059/jfisheries.2022.335132.1299 N2 - این تحقیق با هدف مطالعه اثرات نانوذرات آهن و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس برفعالیت آنزیم‌های گوارشی و فلور میکروبی روده ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) اجرا گردید. بدین منظور تعداد 180 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 5±40 گرم با 6 جیره غذایی آزمایشی با سطوح  مختلف نانو ذرات آهن و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس تغذیه شدند که شامل، تیمار 1 (گروه شاهد) (غذای تجاری بدون افزودن هرگونه نانو ذرات آهن و پروبیوتیک)، تیمار 2 (غذای تجاری حاویCFU/g  108 پروبیوتیک)، تیمار 3 (غذای تجاری حاوی 25/0 نانو ذرات آهن)، تیمار 4 (غذای تجاری حاوی mg/g 50/0 میلی‌گرم /گرم نانو ذرات آهن)، تیمار 5 (غذای تجاری حاوی mg/g 25/0 میلی‌گرم /گرم نانو ذرات آهن به همراه CFU/g 108 پروبیوتیک)  و تیمار 6 (غذای تجاری حاوی 50/0 میلی‌گرم /گرم نانو ذرات آهن به همراه CFU/g 108 پروبیوتیک) بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از نانو ذرات آهن و پروبیوتیک بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی آلفا آمیلاز، تریپسین، کیموتریپسین، فسفاتاز قلیایی، پروتئاز و لیپاز بطور معنی‌دار تاثیر افزایشی داشت (05/0P<). نتایج سنجش باکتریایی روده ماهی نشان داد که ضمن اینکه در تیمارهای پروبیوتیکی، لاکتوباسیل‌ها فلور غالب را به خود اختصاص دادند، افزودن نانو ذارت آهن نیز باعث افزایش تعداد کل باکتری‌های روده گردید. آنچه می‌توان بطور کل نتیجه گرفت اینکه افزایش فعالیت آنزیم‌های گوارشی ماهی کپور در اثر افزودن نانو ذرات آهن و پروبیوتیک در کنار استقرار در دستگاه گوارش ماهی طبیعتا خواهد توانست شرایط بهتری را برای رشد ماهی فراهم آورد و فاکتورهای تغذیه‌ای را بهبود دهد.واژه‌های کلیدی: نانو ذرات آهن، پروبیوتیک، آنزیم گوارشی، فلور میکروبی، ماهی کپور. UR - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_87800.html L1 - https://jfisheries.ut.ac.ir/article_87800_8c902d4186675ba03097e9ba20873e5d.pdf ER -