نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1
دانشجوی دکتری، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان، ایران
2
دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان، ایران
3
استاد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان، ایران
چکیده
رنگدانه آستازانتین یکی از مهمترین کاروتنوئیدها از نظر ویژگیهای آنتیاکسیدانی است و به دلیل تأثیرگذاری مطلوب بر فعالیتهای آنتیاکسیدانی، عملکردهای ایمنی و کارایی تغذیه، یک ریز مغذی مهم در رژیم غذایی آبزیان به شمار میآید. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات رنگدانه آستازانتین بر فعالیتهای آنتیاکسیدانی و آنزیمهای گوارشی میگوی رودخانهای شرق (Macrobrachium nipponense) انجام شده است. در آزمایش حاضر، 225 قطعه میگو با میانگین وزن 05/0 ± 40/1 گرم به مدت زمان 56 روز با پنج جیره غذایی فرموله شده حاوی سطوح مختلف آستازانتین صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلیگرم در کیلوگرم، مورد غذادهی قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی، نمونههای هپاتوپانکراس و روده از میگوهای مورد مطالعه جمعآوری گردیدند و شاخصهای آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای گوارشی در نمونهها توسط کیتهای آزمایشی و روش اسپکتروفوتومتری مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که ظرفیت آنتیاکسیدانی کل در مقایسه با تیمار شاهد به طور قابل توجهی افزایش یافت، در حالی که سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و مالون دی آلدهید در جیرههای غذایی حاوی آستازانتین به طور معنیداری کاهش پیدا نمود (05/0p <). با این حال، فعالیت آنتیاکسیدانی گلوتاتیون پراکسیداز تحت تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی قرار نگرفت (05/0<P). فعالیت آنزیمهای گوارشی تحت تأثیر سطوح مختلف آستازانتین قرار گرفتند و با افزایش این رنگدانه در جیره غذایی، فعالیت آنزیمهای گوارشی به طور معنیداری افزایش نشان دادند (05/0p <). در نهایت، نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین در جیره غذایی موجب بهبود عملکرد شاخصهای آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای گوارشی در میگو رودخانهای شرق میگردد و به کارگیری از جیره غذایی حاوی مقدار 150 میلیگرم در کیلوگرم از این رنگدانه با هدف بهبود شاخصهای ذکر شده در این میگو، پیشنهاد گردید.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effects of dietary supplementation of astaxanthin on antioxidant status and digestive enzyme activities of the oriental river prawn (Macrobrachium nipponense)
نویسندگان [English]
-
Mohammad Ettefaghdoost
1
-
Hamid Noverian
2
-
Mir Masoud Sajjadi
3
-
Bahram Falahatkar
3
1
Ph. D student, Fisheries Department, Faculty of Natural Resources, University of Guilan, Sowmeh Sara, Guilan, Iran
2
Associate professor, Fisheries Department, Faculty of Natural Resources, University of Guilan, Sowmeh Sara, Guilan, Iran
3
Professor, Fisheries Department, Faculty of Natural Resources, University of Guilan, Sowmeh Sara, Guilan, Iran
چکیده [English]
Astaxanthin pigment is one of the most important carotenoids in terms of antioxidant properties, and an important micronutrient in the aquatics diet due to desirable effect on antioxidant activity, immunity functions, and feed efficiency. This study was conducted to evaluate the effects of astaxanthin pigment on antioxidant activity, and digestive enzymes of the oriental river prawn (Macrobrachium nipponense). In the present experiment, two hundred and twenty-five prawns with mean weight of 1.40±0.05 g were fed by five formulated diets containing different astaxanthin levels, zero (control), 50, 100, 150 and 200 mg per kg for 56 days. At the end of the culture period, the hepatopancreas, and intestine samples of the studied prawns were collected then antioxidant parameters, and digestive enzymes of the samples were evaluated by experimental kits, and spectrophotometric method. The results of the study showed that total antioxidant capacity increased significantly compared to control treatment, while superoxide dismutase, catalase, and malondialdehyde decreased significantly in diets containing astaxanthin treatments (p < 0.05). However, the antioxidant activity of glutathione peroxidase was not affected by different dietary astaxanthin levels (P>0.05). Digestive enzymes were affected by different astaxanthin levels, and with increasing dietary astaxanthin, digestive enzymes increased significantly (p < 0.05). Finally, the results of this study showed that increasing dietary astaxanthin levels improved the activity of antioxidant parameters, and digestive enzymes of the oriental river prawn, and suggests that diet containing 150 mg/kg of this pigment to improve the mentioned parameters of this prawn.
n.
کلیدواژهها [English]
-
Antioxidant activity
-
Astaxanthin
-
Carotenoids
-
Immunity
-
Oriental river prawn