تاثیر تورین بر بازده رشد و تغذیه، آنزیم‌های گوارشی و ایمنی فیل ماهی (Huso huso) در دمای پایین آب

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران.

2 دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران

چکیده

فیل ماهی از گونه­های مهم رو به انقراض دریای خزر و گونه اصلی پرورشی ماهیان خاویاری در ایران محسوب می­شود. لذا ایده استفاده از محرک تغذیه و رشد در دمای پایین می­تواند در بهبود بازده پرورش آن مفید باشد. در این پژوهش 120 قطعه ماهی با وزن 23 ±  15/440 گرم در دمای 1 ± 10 درجه سانتی­گراد به مدت 56 روز با غذایی حاوی پروتئین حیوانی (درصد پروتئین: 48 درصد)، و دارای صفر، 5، 10، و 15گرم در کیلوگرم تورین تغذیه شدند (با احتساب تورین موجود در جیره پایه، مقدار تورین کل جیره­ها به ترتیب: 1/3، 3/8، 0/13، و 1/18 گرم در کیلوگرم بود). نتایج مربوط به شاخص­های رشد نشان دهنده اثر معنی­دار مثبت تورین در مقایسه با گروه شاهد بود. در واقع هر سه غلظت اضافه شده توانستند بازده تغذیه و رشد را در ماهیان بهبود دهند و بیشترین درصد افزایش وزن و ضریب رشد ویژه و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 3/8 گرم تورین (تیماری که 5 گرم در کیلوگرم تورین اضافه دریافت کرد)، به­دست آمد. در شاخص وضعیت و شاخص­های کبدی و احشایی تفاوت معنی­دار نبود (05/0<p). در هیچ­ ­یک از تیمارهای آزمایشی نیز تلفاتی مشاهده نشد. همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیم­های آمیلاز، لیپاز، و پروتئاز در تیمار 3/8 گرم تورین اندازه­گیری شد. با افزایش غلظت تورین در جیره، درصد چربی و خاکستر لاشه کاهش و درصد پروتئین و رطوبت آن افزایش یافت که تنها تفاوت درصد پروتئین لاشه بین تیمارها معنی­دار نبود (05/0<p). غلظت­های متفاوت تورین تاثیر ناچیزی بر ایمنی غیر اختصاصی ماهی داشت. در حالی که در هیچ یک از شاخص­های فعالیت آنزیم لیزوزیم، ایمونوگلوبولین کل و کمپلمان C3 تفاوت معنی­دار مشاهده نشد (05/0<p)، بیشترین میزان کمپلمان C4 در تیمار 3/8 گرم تورین اندازه گیری شد که با سایر تیمارها دارای تفاوت معنی­دار بود (05/0>p). لذا  افزودن تورین به­عنوان محرک تغذیه و رشد به غذای فیل ماهی در دمای پایین آب می­تواند بازده رشد را بهبود دهد و افزودن 5 گرم تورین به هر کیلوگرم غذای دارای پروتئین حیوانی توصیه می­شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of different dietary-taurine on growth, feeding performance, digestive enzymes and immunity of beluga, Huso huso, under the low water temperature

نویسندگان [English]

  • Masumeh BahrKazemi 1
  • Mahboubeh Eslami 2
1 . Assistant Professor, Department of Fisheries, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran.
2 Ph.D. Student, Department of Fisheries, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran.
چکیده [English]

Beluga is one of the important endangered species in the Caspian Sea and the main farmed species of sturgeon in Iran. Therefore, the idea of ​​using the growth stimulants through the feed under the low water temperature can be useful for improving its growing efficiency. In this study, 120 fish with the mean weight of 440.15 ± 23 g were fed different animal protein-based diets containing zero, 5, 10, and 15 grams of taurine/kg (Considering the amount of taurine in the basic diet, the amount of total taurine in the diets reached to 3.1, 8.3, 13.0, and 18.1 g / kg, respectively), and reared at 10 ± 1 °C for a 56 –day period. The results of growth indicated a significant and positive effect due to presence of taurine in diet comparing the control treatment. In fact, all the three doses were able to improve the feeding and growth of fish, and the highest percentages of weight gain, specific growth rate, and the lowest food conversion ratio were obtained in treatment containing 8.3 g taurine in diet (a treatment that received an additional 5 g / kg taurine). There were significant differences in condition factor, liver and visceral indices among the treatments (p >0.05), and no mortality was observed among the experimental treatments as well. Also, the highest amylase, lipase and protease enzymes activities were measured in 8.3 g taurine treatment. While the concentration of taurine increased in the diet, the carcass lipid and ash percentages decreased and the protein and moisture percentages increased without any significant difference (p >0.05). Different concentrations of taurine had little effect on nonspecific immunity of fish. Whereas, there were not significant differences in the lysozyme enzyme activities, total immunoglobulin and C3 complement (p >0.05). The highest amount of C4 complement was measured in 8.3 g taurine treatment, which was significantly different compared to other treatments (p <0.05). As a conclusion, the diet containing 5 gr/kg taurine could be the optimum growth stimulant diet, and it can improve the growth efficiency of Beluga fish at the low water temperature (10 ± 1 °C). 
 ...

کلیدواژه‌ها [English]

  • Beluga
  • Taurine
  • Digestive enzymes
  • Low temperature
  • Immunity