بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره‌های ریزجلبک Chlorella vulgaris جداشده از خلیج چابهار

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

2 دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

چکیده

میکروجلبک‌ها منابع زیستی مهمی‌اند که طیف گسترده‌ای از برنامه‌های کاربردی زیست‌فنّاوری را به خود اختصاص داده‌اند. در این پژوهش تأثیرات ضدباکتریایی عصاره‌های آلی ریزجلبک کلرلا ولگاریس خالص‌سازی‌شده از خلیج چابهار علیه سه سویة باکتری گرم منفی اشرشیاکلای، ویبریو کلرا و پروتئوس ولگاریس و دو سویة باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنوس آزمایش شد. عصاره‌های اتانولی و کلروفورمی به‌دست‌آمده به دو روش انتشار دیسک و رقت‌های متوالی در لوله به منظور تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) بررسی شدند. بر اساس نتایج، عصارة اتانولی بیش‌ترین اثر را در باکتری ویبریو کلرا نشان داده است و حداقل غلظت کشندگی برای باکتری اشرشیاکلای به دست آمد. عصارة کلروفورمی بر باکتری پروتئوس ولگاریس بیش‌ترین اثر را نشان داد و با غلظت‌های متفاوت حداقل غلظت کشندگی برای همة باکتری‌های مورد آزمایش به دست آمد. به طور کلی، ریزجلبک کلرلا ولگاریس بومی ایران دارای اثر ضدباکتری قوی است و عصارة کلروفورمی نسبت به عصارة اتانولی دارای اثر بیش‌تری در باکتری‌ها بود.
 
 
 
 

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Antibacterial activity of purified extracts of microalgae Chlorella vulgaris isolated from Chabahar Bay

نویسندگان [English]

  • Gilan Attaran Fariman 1
  • Ali Taher 1
  • Robabeh Jafari 2
1 Assistant Prof. Department of Marine Biology, Facualty of Marine Sciences, Chabahar Maritime University, Chabahar, Iran
2 M s student, Department of Marine Biology, Facualty of Marine Sciences, Chabahar Maritime University, Chabahar, Iran
چکیده [English]

Microalgae are important biological resources in a wide range of applications of biotechnology. In this study, microalgae Chlorella vulgaris isolated from Chabahar Bay and its antibacterial activity of organic extracts against three strains of Gram-negative bacteria; E. coli, Proteus vulgaris, Vibrio chlorella and two strains of Gram-positive bacteria Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus was examined. Ethanol and chloroform extracts obtained by disk diffusion and successive dilution methods for determining the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimal bactericidal concentration (MBC) were determined. Based on the results, the ethanol extracts has greatest effect on bacterium V. chlorella and the MBC for E. coli bacteria. The chloroform extract showed the greatest effect on the bacterium P. vulgaris and with different concentrations and minimal bactericidal concentration for all tested bacteria were obtained. Overall Iranian local microalgae Chlorella vulgaris has a strong antibacterial effect and Chloroform extract against ethanol extract has a more effect on the bacteria.
 
 
 
 

کلیدواژه‌ها [English]

  • microalgae
  • MIC
  • MBC
  • Chlorella vulgaris ،Antibacterial activity
 

Beena, B. N., & Krishnika, A. (2011). Antibacterial activity of freshwater Microalga (Sc e n e d e s m u s sp.) against three bacterial strains. Journal of Biosciences research, 2(4), 160-165

Borowitzka, M. A. (1999). Patents. Journal of Applied Phycology, 11(6), 599-603

Chu, Wan-Loy. (2012). Biotechnological applications of microalgae. International e-Journal of Science, Medicine & Education, 6, S24-S37.

Pesando D & Gnassia-Garelli M. (1979). Partial characterization of a specific antibiotic, antifungal substance isolated from the marine diatom Chaetoceros lauderi Ralfs CC. Marine Algae in Pharmaceutical Science, 447-459.

Debro, L. H., & Ward, H. B. (1979). Antibacterial Activity of Freshwater Green Algae. Planta Med, 36(08), 375-378

Jayshree A., Jayashree Sh., & Thangaraju N. (2012). Phytochemical Screening and Antimicrobial Activity of Chlorella Vulgaris Beijerinck International Journal of Current Research and Review, 4(7), 33-38

Kartal, M., Yıldız, S., Kaya, S., Kurucu, S., & Topçu, G. (2003). Antimicrobial activity of propolis samples from two different regions of Anatolia. Journal of Ethnopharmacology, 86(1), 69-73

Kellam, Stephen J, & Walker, John M. (1989). Antibacterial activity from marine microalgae in laboratory culture. British Phycological Journal, 24(2), 191-194

Mala, R., Sarojini, M., Saravanababu, S., & Umadevi, G. (2009). Screening for  Antimicrobial Activity of Crude extracts of Spirulina Platensis. Journal of Cell and Tissue Research, 9(3), 1951-1955

Nostro, A, Germano, MP, D’angelo, V, Marino, A, & Cannatelli, MA. (2000). Extraction methods and bioautography for evaluation of medicinal plant antimicrobial activity. Letters in Applied Microbiology, 30(5), 379-384

Ördög, V, Stirk, W. A., Lenobel, R., Bancířová, M., Strnad, M., Van Staden, J, . . . Németh, L. (2004). Screening microalgae for some potentially useful agricultural and pharmaceutical secondary metabolites. Journal of applied phycology, 16(4), 309-314

Perry, J. J., Staley, James T., & Lory, Stephen. (2002). Microbial Life, Sinauer Associates, Inc.

Pratt, R, Daniels TC, Eiler JB, Gunnison JB, & WD, Kumler. (1944). Chlorellin, nN Antibacterial Substance from Chlorella. Science, 99, 351-352

Priya, S. (2012). Analysis of value–added biochemical compounds and antimicrobial activity of green algae Chlorella vulgaris. Journal of Chemical and Pharmaceutical Research 4(5), 2577-2579

Uma, R., Sivasubramanian, V.  & Niranjali D. S. ( 2011). Preliminary phycochemical analysis and in vitro antibacterial screening of green micro algae, Desmococcus Olivaceous, Chlorococcum humicola and Chlorella vulgaris. Journal of Algal Biomass Utilization, 2(3), 74-81

Ragupathi, R. K., Rengasamy A., & Radjassegarin A. (2012). Chemical composition and antibacterial activity of Indian seagrasses against urinary tract pathogens. Food Chemistry, 135(4), 2470-2473

Rosaline, X. D., kumar, S., Rajendran, Sh. K., & Janarthanan, S. (2012). Screening of selected marine algae from the coastal Tamil Nadu, South India for antibacterial activity. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 2(1, Supplement), S140-S146

Victoria, B., Doina P. B., Gabriela R., Corneliu A., & Ciprian F. B. (2009). The antibacterial activity evaluation of Cystoseira barbata biomass and some alginates upon bacteria from oropharyngeal cavity. Romanian Biotechnological Letters, 14(6), 4851-4857